‘ONBOARD’ kategória

Vettel 2010-es és 2012-es időmérő köre

vasárnap, június 24, 2012

A két leggyorsabb kör, egymás mellett.


Következik a monacói hét

hétfő, május 21, 2012
Pálya Monacóban

Pálya Monacóban

Ilyen egy kör Monte Carloban.

Eső, biztonsági autók, balesetek, időhatár-túllépés, szűk pálya, izgalom: a Formula 1 legpatinásabb futama következik. És tekintettel arra, hogy az eddigi futamokon öt különböző pilóta nyert, úgy gondoljuk, teljesen nyitott kérdés az, hogy kinek sikerül győzelmet aratnia a hercegségben.

Monte Carlo arról is híres, hogy kedvező adózási körülményei miatt rengeteg sportoló, így Formula 1 pilóták is ide helyezték át bázisállumásukat, itt laknak. Ezért egy Nico Rosbergnek például gyalog is munkába lehet ezen a héten menni.

Monacói célegyenes

Monacói célegyenes

A futam különössége az is, hogy távolságban rövidebb, mint a szabályok által előírt normális futamé így ellentétben a 300 kilométeres távot meghaladó egyéb esetekben a Monacói Nagydíj mindössze 260,520 kilométer. Ídőben azonban mégis az egyik leghosszabb verseny az idényben.

Olivier Panis “king for a day” Monacóban (Jamiroquai zenei aláfestéssel)

Emlékezetes volt az 1996-as nagydíj, amikor összesen 3 pilóta tudta befejezni a versenyt, ráadásul ezt nem a körök teljesítése, hanem a két órás időhatár túllépése miatt intették le. Akkor az azelőtt és azután győzelmet soha nem arató Olivier Panis nyert egy Ligier-Mugen (Honda) autóval. Ezt a csapatot vette még később Alain Prost. A vb-t abban az évben Damon Hill nyerte.

A legszűkebb kanyar, polgári használatban

A legszűkebb kanyar, polgári használatban

Szintén ennek a hétnek a különössége, hogy az első szabadedzéseket nem pénteken, hanem csütörtökön szervezik, mivel a szervezők nem akarják, hogy egész hétvégén zárva legyenek a város központjának utcái. A szombati és vasárnapi program viszont változatlan.

És szerintetek ki nyer?


Vettel leggyorsabb köre Bahreinben

szombat, április 21, 2012


ONBOARD: maláj pálya Alonsoval

szombat, március 24, 2012

Nézzétek, hol fogy a KERS (az adatoknál a kicsi elem, mikor körbe besárgul, akkor nyomja). A DRS-t nem használja, innen lehet tudni, hogy versenytempóra tesztel. Csak a felvetél végén, ott a DRS zóna a versenyben is. A felvételből látszik, a Ferrari nagyon stabil és vezethető. Csak lassú.