‘ITT-AZ-UJJAM’ kategória

És akkor szabályos volt Vettel? És Hamilton?

kedd, július 24, 2012

Nem maradt annyiban a dolog, továbbra is osztja-szorozza a Red Bull és a McLaren stábja, hogy Hamilton esete Vettel-el szabályos volt-e, és hogy Vettelt jogosan büntették-e meg Button szabálytalan előzése miatt. De emellett szakértői vélemények is megjelentek, ezekből mazsolázunk.

Elöször is, itt a vitatott előzés:

Hamilton: Vettel gyerekes

A brit pilóta szerint Vettel neki szánt „stupid” kategorizálása egyszerűen ennek gyerekességéről szól. Ő egyszerűen csak versenyzett, és megpróbált a lehető legjobban szórakozni saját századik Formula 1 versenyén. A kritikusok viszont azt dörgölik az orra alá, hogy ha nagyon jól szórakozott volna, nem jelentette volna be csapatának rádión már a harmadik körben, hogy „vissza kellene vonulni a pályáról”.

Bármi is volt Hamilton lelkivilága a verseny során, szerintünk – akaratlanul is – a második helyet hozta össze csapattársának.

Ebben a balhéban Vettel egyik beszólását szeretjük nagyon: „ha nagyon versenyezni akart, akkor kicsit félreállhatott volna, kereshetett volna magának egy autómentes szakaszt és ott nyomhatta volna”. Vettel mögött nyomta, aztán megelőzte, aztán előtte nyomta. És ezzel szerintünk döntően hozzájárult ahhoz, hogy Button a második kerékcseréknél megelőzze a német világbajnokot.

Martin Brundle magyarázata

Nekünk legjobban Martin Brundle volt F1-pilóta, jelenleg SkySports szakkomentátor érvelése tetszik. Brundle szerint az F1-nek példát kell mutatnia az ilyen esetek kezelésében. Az tény, hogy ezer és ezer előzés van a motorsportokban, és a kifutórészeken aszfalttal helyettesített homok eltűnése egyre inkább lehetőséget ad a pálya ideiglenes elhagyására bizonyos pályaszakaszon. Mivel a vélemény olyan, mint az ember orra, mindenkinek van egy belőle, a Vettel-Button esetről is számos iromány látott napvilágot, a büntetést mellett vagy ellen érvelve. Brundle szerint Vettel tulajdonképpen azzal szerzett előnyt, hogy mivel a kanyarból ívesen jött ki, ezáltal a gyakorlatban hamarabb állhatott rá a gázpedálra, és ezáltal szerzett szabálytalan versenyelőnyt. Ennek kontextusában Vettel büntetése helyénvaló. Az is valószínű viszont, hogy ha Vettel visszaadta volna helyét Buttonnak, az utolsó másfél körben még simán megelőzhettet volna a britet, ugyanis annak elmondása szerint a McLaren hátsó kerekei messze túlkopottak voltak.

Itt az eredeti cikk a témáról

Ami Hamilton lekörözött státusból végrehajtott Vettel-előzése volt, Brundle szerint az helyénvaló volt. A szabály egy betűje sem mondja, hogy egy lekörözött autó nem szerezheti vissza körét, ha gyorsabb, mint az élen haladók.

Azt viszont nem értjük, és bevalljuk, még nem ismerjük a szabályzatot ehhez, hogy Fernando Alonso leggyorsabb körét miért nem vették el az időmérő edzésen, amikor élőben, visszajátszáson egyaránt látszott, hogy esze ágában sem volt az utolsó kanyart a pályacsíkon belül bevennie, hanem, az esős idő diktálta körülmények között a számára gyrosabb, nagyobb körívet vette be, viszont eközben teljesen elhagyta a pályát. Ezt akkor is leírtuk ide, de az esetet még csak nem is vizsgálták.

A Red Bullnak nem jön jól ez a balhézás, miután vasárnap délelőtt azért voltak a figyelemben középpontjában, mert a Nemzetközi Automobil Szövetség feljelentette a csapatot a versenybíráknál, mivel úgy vélte, a csapat szabálytalanul játszadozik az autó nyomatékával közepes szintű motorfordulatnál.

Úgyhogy mi még bújjuk kicsit a szabályzatot.

Alonso

Nem kell semmit nyilatkoznia, 34 ponttal vezet, magabiztos, egy pillanatig sem volt igazi előzési lehetősége a verseny során sem Vettelnek se Buttonnak. Neki igazán jól jön ez a balhé, mert ő nyugisan készülhet a Magyar Nagydíjra.

Végül idézünk egy szerintünk vicces kommentet egy olvasó részéről, eredetiben és fordításban:

„Radio Transcript: McLaren: “Lewis do not hold up Jenson, I repeat do not hold up Jenson, let him through” Lewis “Fudge that… I’m unlapping myself” Vettel “W.T.Fudge, where did Button come from? Hold its Hamilton… Hamilton???” Alsonso “Tell Lewis, Love the overtake; he can be my No2 anytime – LOL” Later…Lewis “Sod this for a game of cards, I’m retiring my work is done :-)

Rádiós átirat: McLaren: „Lewis, NE tartsd fel Jensont, ismétlem, ne tartsd fel Jensont, engedd el őt”. Lewis: „Mi a fülemüle… Visszaszerzem a köröm.” Vettel: „Mi a fülemüle, honnan jelent meg Button? Hoppá, ez Hamilton… Hamilton???” Alonso: „szójatok Lewisnak, hogy nagyon faszát előzött, bármikor jöhet másodpilótának mellém… LOL” … később… Lewis: „válthatunk egy kör kártyázásra, visszavonulok, itt már elvégzetem, amit kellJ”


ITT AZ UJJAM: elszabadultak az indulatok, és csak ragozódik

vasárnap, július 22, 2012

Kirobbanni látszik a cirkusz a McLaren és a Red Bull között a vasárnapi Német Nagydíjon történtek kapcsán. Főszerepben Jenson Button, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel vannak. Na meg Christian Horner és Martin Withmarsh csapatfőnökök.

A helyzet nem egyszerű, de érdekes. Íme a történetsor:

A rajtnál Felipe Massa Kimi Raikkönnenbe hajt, letörik az első szárnya, csomó törmelék marad a pályán. A második körben Lewis Hamilton ráhajt a törmelékre, kivágja bal hátsó kerekét, majdnem egy teljes kört kényszerül három keréken megtenni, elmaradása óriási. A második körtől kezdve Fernando Alonsót Sebastian Vettel folyamatosan 1-2 másodperces hátrányból üldözi. Bár Jenson Button hatodik helyről indul, az első bokszkiállásokig felküzdi magát harmadik helyre, és belőhető távolságra kerül az élen haladó Alonsótól és Vetteltől. Lewis Hamilton a 31.  körben cserél gumit és éppen Vettel és Button közé kerül vissza a pályára, egy körös lemaradással. Mivel Hamilton friss gumin nagyon gyors, behozza Vettelt, és – mivel nincs szabály arra, hogy egy körrel lemaradt autó nem szerezheti vissza a körét – DRS-zónában leelőzi a németet, mi több,  Alonsót is gyomrozza, a spanyol pedig a maga módján védi helyét, bár lemaradott támadja. Mindeközben Button a hiányzó néhány másodpercből is behoz Vettelel szemben, majd a 40. körben kiáll. Vettel és Alonso a 41. körben reagál, de Button annyira gyors az első friss gumin megtett körén, hogy ez éppen elég ahhoz, hogy Vetteltől elvegye a második helyet. Ezt követően huszonannyi körön keresztül Alonso, Button és Vettel egymást követik, de nem érik be, majd végül a verseny végefele Button gumijai jobban kopni kezdenek, majd Vettel a 66., utolsó előtti körben Buttont megtámadja, meg is előzi, de a kigyorsításnál elhagyja autójának teljes szélével a pályát. Ezért – bár második helyen végez – Vettelt utólag 20 másodperces büntetéssel sújtják, ami azt jelenti, Vettel csak ötödik helyen végez.

Szakbarbároknak ajánljuk a javítatlan élő szöveges közvetítésünket.

Talán érthető a Red Bull frusztráció. A verseny után mind Christian Horner Red Bull főnök, mind Vettel bírálják Hamiltont, Vettel odáig is eljut, hogy “stupid”-nak nevezi a britet, hiszen szerintünk semmi joga nem volt Hamiltonnak Vettelt lemaradottként a pályán előzgetni. Emiatt Vettel a pálya mocskos részére kényszerült, a gumijai jobban koptak, stb, mondják a világbajnok csapatnál. Ezzel másodperceket vesztett, majd emiatt vesztette el második helyét az utolsó bokszkiállásnál. Emiatt kellett a 66. körben előzésre kényszerülnie a németnek, innen a büntetés, innen az 5. hely.

Hamilton és Vettel itt.

és Button és Vettel itt. A kanyarból való kigyorsításért kapott büntetést Vettel.

Hamilton a maga módján egyébként még a verseny elején panaszkodott, hogy a törmelék miatt biztonsági autót kellett volna a pályára hívni. Azon csodálkozott, hogy csak az ő kereke vágódott ki a törmeléktől.

Kimi Raikkönen, aki dobogót szerzett a Vettel büntetését követően csak az eget áldhatja, hogy Massa első szárnya a rajtnál nem vágta ki bal hátsó gumiját. Ez a rizikó benne volt a dologban.

Az ügy még csak most kezd gyűrűzni, de várhatóan a Magyar Nagydíj felvezetőjében láthatunk majd még epés nyilatkozatokat a csapatok részéről.

Hogy még idegesebb legyen a Red Bull, a technikai feljelentés ügyét a nyomaték körüli motorvariálásokkal még nem zárták le, hétfőn technikai gyűlésen várható döntés a Red Bull sorsáról ebben a kérdésben. A feszült hangulat tehát adott.

Ha nagyon viccesek akarunk lenni, akkor Massa miatt lett Vettel végül ötödik, nem?


ITT AZ UJJAM: csapatokon belül gyűlt meg egyeseknek a baja

vasárnap, július 22, 2012

Mind a Ferrarinál, mind a Red Bullnál világbajnoki idegeskedésre adtak okot a “másodpilóták”.

Fernando Alonso akkor szorult be Felipe Massa mögé, amikor a második etap első perceiben mindenki átmeneti gumikkal hajtott pályára, és az időjárási viszonyok folyamatosan romlottak. Massa Alonso előtt autózott, majd a 8-as kanyarban kicsúszott, összeszedte magát, vissszakanyarodott Alonso elé, aki szinte nekiment.

Hogy feldobjuk a hangulatot, itt egy régebbi kis Alonso-Massa zörrenés. Mi annak idején nagyon jól mókáztunk :-)

Sebastian Vettel is beragadt Mark Webber mögé, mikor egy gyors körön utolérte őt, ez utóbbi pedig éppen akkor készült gyors kört kezdeni.

Sebastian Vettel utólag tagadta, hogy ideges lett volna Mark Webberre. Azonban élőben is, visszajátszásokon is látszott, hogy a német igencsak bedühödött Mark Webberre, amikor az egy gyors kör utolsó két kanyarjában feltartotta. Vettel abban a körben még így is leggyorsabb lett, de végül nem az a köre maradt a legjobb mért ideje. Valószínűleg Vettel ezért tagad.

Egy harmadik idegeskedést Sergio Perez produkált még a Q1 végén, amikor mind Fernando Alonso-t, mind Kimi Raikkönen-t feltartotta. “You have to inform Charlie”, mondta rádióban Alonso, a versenyigazgató Charlie Whiting-ra utalva. Ezzel már szinte borítékolta is Sergio Perez büntetését, a visszajátszáson tényleg látszott, Perez nem jól helyezkedett egy levezető köré. Így most 12. helyett 17. helyrpl rajtol.

Itt egy kicsit vicces rádiózás szintén Hockenheimből, még 2010-ből.

http://www.youtube.com/watch?v=–WHg4Q2Xrs


BÜNTI: Schumacher 5 helyet hátra Monacóban

szerda, május 16, 2012

Megnyergelte a német Mercedese a győztes Maldonado csapattársának Williams-ét a Spanyol Nagydíjon. A versenybírók is így gondolták, ezért a következő futamon a német hétszeres világbajnok öt hellyel hátrébb indul majd, mint ahogy edzésen kvalifikálja magát.

Azt  nem tudjuk pontosan, kinek szólt Schumacher “idiot”-ja a baleset után, de az ITT-AZ-UJJAM kategóriát bejelöltük ennek a cikknek. :-)

A németnek amúgy sem megy jól, eddig sikerült felérnie Felipe Massa abszolút negatív teljesítményét, mindketten 2 ponttal szerepelnek a rangsorban úgy, hogy az ezt vezető Fernando Alonsonak 61 van.


Helyet kell hagyni, mindig helyet kell hagyni! OK??

péntek, május 11, 2012

Két, egymáshoz nagyon hasonló incidens miatt is mennek a viták több versenyző közt. Bahreinben Lewis Hamilton meg tudta előzni egy adott ponton Nico Rosberget, Fernando Alonso nem. Viszont mindkét esetben a német védekezését etikátlannak tartották, mivel nem hagyott elegendő helyet az egyébként elég széles bahreini aszfaltcsíkon. Hamilton úgy előzött, hogy a pálya melletti mocskos aszfaltra sodródott, Alonso ezt nem tette meg.

A felvételen tisztán látszik, hogy Rosberg Alonsot kiszorítja a pályáról, a Hamilton-eset hasonló volt annyi különbséggel, hogy a brit tovább forszírozta a helyzetet és mégis elment a Mercedes pilótája mellett.

http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=1b2ni2xxrcA

1.22-nél a Hamilton-előzés, 2.03-nál az Alonsó próbálkozása is nézhető, rádiókommentekkel.

A versenybírók egyik mozdulat esetében sem szabtak ki büntit, egyesek azt mondták, Rosberg volt szabálytalan, mások azt, hogy Hamilton.

A pilóták testületét vezető Mark Webber szerint az ügy téma lesz a hétvégi gyűlésen.

“Kilökött a pályáról. Helyet kell hagyj, mindig helyet kell hagyj!! OK?!?” – vélekedik Alonso, elég dühösen.


ITT-AZ-UJJAM: Karthikeyan ujjat hárít

csütörtök, március 29, 2012

“Vezettem már eleget”, “bizonyítottam, nem kell Vettel igazolása”, “Vettel frusztrált a szezonnyitó miatt” és ehhez hasonló hárítások, vélemények hangoztak el Karthikeyan-tól a maláj incidens után.

Ráadásul a Force India is megvédte az indiait (hehe),

Azért hagyjuk meg, kivágta Vettel kerekét, és elvett tőle 12 pontot. Ha majd ennyi lesz a bajnokságban a különbség, akkor majd elő lehet venni az ügyet.


Létrehoztuk az ITT-AZ-UJJAM kategóriát

hétfő, március 26, 2012

Első kitüntetettünk Sebastian Vettel, aki megmutatta ujját Narain Karthikeyannak. És ismét megmutatta.

Máskor is van integetés a pályán, de nem mindig hajlik be a másik négy ujj. Ebből bünti lesz. De csak filléres.

(There is one idiot driving around here too) :)