BAHREIN: Vettel győzött! Raikkönen 2., Grosjean 3. Red Bull és Lotus fölény. Verseny ÉLŐ

Bahrein - nem hivatalos végeredmény

Bahrein - nem hivatalos végeredmény

Izgalmas verseny volt, már megint. Négy futam, négy különböző pilóta és négy különböző csapat győzött. Wow. Vettel talán átveszi a vezetést a bajnokságban.

PLETYÓ: “Egyszer szinte megelőztelek.” “Azt hiszem, többször is volt esélyed.” (Raikkönen-Vettel)

FINISH UTÁN LEPARKOLUNK GYORSAN: Vettel is, rosberg is a bokszuttca végén rögtön lehúztak.

FINISH: Vettel 3,3 Raikkönen 6,8 Grosjean 28,5 Webber 16,6 Rosberg 2,0 di Resta 0,2 Alonso 1,1 Hamilton 6,0 Massa 6,4 Schumacher.

55. kör: Button feladja. Valami tönkrement. Utolsó kör.

55. kör: Raikkönen már nem tudja utolérni Vettelt. 3.2 másodperc, de ezt már nem lehet behozni. Rosberg közben elvesztett egy hengert, úgy hallatszik a motron.

53. kör: 3.4 másodperc. Raikkönen kezd kicsit gyorsulni, de nem meggyőző. Párocskák alakulnak ki. Button di Restát támadja, Alonsora pedig Hamilton tapadt rá. Button kiáll!!! Mintha kivágta volna valami a kerekét az utolsó kanyarban.

51. kör: még 6 kör. 3.5 másodperc a különbség. Közben rosberg gyomrozza di Restát az ötödik helyért. Azért vicces, hogy di resta Rosberg, Alonso, Button, Hamilton előtt van.

50. kör: Vettel kezd gyorsabb szektoridőket futni. Úgy néz ki, ő lesz mégis a győztes, a Lotus és Kimi Raikkönen nem tudják őt behozni. Különbség 3.4.

48. kör: maradt 2.6 másodperc. Kimi valóban elkezdte behozni. Grosjean beton 3, Webber beton 4. Rosberg a McLarenek előtt, 6. helyen. Kérdés, di Resta 5. helyen meddig bírja.

45. kör: “Kimi, Sebnek nagyobb a kopása. Utol fogjuk érni”

44. kör: jaj, ha akarjátok tudni: Schumacher 12. helyen fut, támadja Kobayashit.

44. kör: Webbernek megint meglesz a negyedik hely. Hurrá :-)

43. kör: Most Grosjean a leggyorsabb. VETTEL 3.4 RAIKKÖNEN 6.6 GROSJEAN. De persze ismét: kérdés, kinek a gumija bírja jobban. Tippünk szerint mindenki vadiúj keményebb keveréket kapott az utolsó szakaszra. De ezek kell a legtöbb kört kibírják. Visszavonjuk a tippünket: talán mégis mindenki megússza három cserével.

42. kör: Vettel gyorsabb, most véglegesen elhúzhat. Grosjean gyorsabb, mint Vettel, de 11 másodperces az elmaradás. Raikkönen talán kezd gyorsabb szektoridőket futni. A futottak még kategóriában di resta most ötödik, de még ki kell egyszer álljon, a többieknél nem tudni. Utána 6 rosberg 7 button 8 alonso 9 Hamilton. 1-2 másodperces különbségek a nagymenőknél.

41. kör: sorrend: VETTEL 2.9 RAIKKÖNEN 7.4 DI RESTA 19.1 WEBBER. Vettel leggyorsabb kört fut. Talán Raikkönen visszavett egy kicsit?

41. kör. Grosjean cserél utolsónak. Ő bírhatja ki a leginkább.

40. kör: közben mindenki kereket cserélt. Hamilton, button, Massa, alonso hamarabb. Lehet, hogy az első három helyezett kihozza a három cserét. A többiek nem hisszük, hogy kib0rják. Lássuk.

36. kör: a köridők nagyon leromlottak. Kopnak el ismét a gumik, körökön belül csere következik.

35. kör: megpróbálja Raikkönen a célegyenesben, meg, nem sikerül.

33. kör: Raikkönen két körön belül meg fogja előzni Vettelt. Raikkönen 3 tizeddel jobbat fut már körönként. Vettel 1.1 Raikkönen. Most, most ráhajt, nyílik a DRS!

31. kör: erre a vesenyre a red Bullon és Lotuson k0vül mindenki de mindenki mindent elrontott. A négy eő helyezett több mint egy másodperccel gyorsabb, mint bárki más. Elképesztő, mekkora különbséget halmoznak fel. Mindenki más fényévekre van. De a Lotus várható jó teljesítménye már tegnap látszott, mikor a Q1-en arra figyeltünk fel, hogy kemény keveréken mindenkire rávertek 7 tizedet. Csak úgy.

28. kör, verseny fele: VETTEL 2.0 RAIKKÖNEN 7.5 GROSJEAN 9.1 DI RESTA 0.2 WEBBER 3.6 BUTTON 3.9 KOBAYASHI 2.8 ROSBERG 1.8 ALONSO 1.1 MASSA 0.8 HAMILTON

25. kör: hát Kimi Raikkönen 3 másodpercre van Vettelre. Abszolút nyerő volt azzal, hogy egy körrel hamarabb cserélt. De itt mindenki négyszer fog cserélni, úgy tűnik. Raikkönen leggyorsabb kör. 1.38.165. Kemény keveréken. Vettel lágy keveréken. Használt lágyon.

23. kör. Raikkönen megelőzi Grosjeant! Alonso, Hamilton, Webber cserél. Ahogy elnéyyük, az első három pilóta megússza három cserével. A harc az elsőségért Vettel és Raikkönen között lesz, ha a technika vagy vaegy szerelő nem kever be.

22. kör: mindenki cserél, Massa, Button, Rosberg. Lehet itt négy csere is. a kemény keverékek sem bírják.

20. kör: a kemény keverékek is fogynak el. a köridők elkezdtek drasztikusan romlani. Lehet, hogy négy kiállásos taktikát is látni fogunk. Csak raikkönen van 1.39.4-en, mindenki más 1,40plussz.

17. kör: Az első három 1.40 alatt fut. Mindenki más lassúbb. Vettel erősnek mutatkozik, a McLarenek az 5. és 6. helyen közepesek. Mark Webber sem erős. A két Lotus okozza eddig a mgelepetést, míg a Mercedesek katasztrófálisan szerepelnek. A Ferrari langyos, Perez a futottak még kategória elsőjeként reálisan tizedik.

15. kör: mindenki kemény keveréken, kivéve Raikkönent. Itt mutatkozik meg a plussz egy friss keverék. rosberg is lágyon van de tizedik. raikkönen 7,9 másodpercre Vetteltől. Grosjeantól 2,9-re.

14. kör: raikkönen a leggyorsabb körön. Vettel vezet, Grosjean második, Raikkönen harmadik. A többiek maradnak le. A Lotusok fenomenálisak.

11. kör: sorrend: Di Resta (nem cserélt), Vettel, Grosjean, Webber, Raikkönen, Button, Alonso, Hamilton. Raikkönen pedig rátapadt Webberre.

10. kör: Hamilton megelőzte Rosberget. A pályabírók vizsgálódnak. Mindenki cserélt. Vettel és Raikkönen utolsóknak. Azonnal update-elt sorrend.

9. kör: Hamilton cseréjét elrontják. Alonso is leelőzi Hamiltont, Webbert is. Óriási kavarodás. Grosjean a 10. kör végén cserél. Kimi és Vettel maradtak kint csak az élen.

8. kör: rosberg, button, Massa cserélnek. Raikkönen agyontapossa Alonsot. Raikkönen 5!

7. kör. Grosjean gyorsabb Vettelnél. A különbség 4,9 Button kínlódik a hátsó kerekekkel.

6. kör: Vettel letette pályázatát a futamgyőzelemre. A Lotus is versenyben a győzelemért? Jön a DRS zóna. Megtámadja Grosjean Hamiltont? Kész, megvan. Grosjean második!

5. kör: Grosjean 4 tizedre Hamiltontól. Lassan előzni próbál. Második helyért folyik a harc.

5. kör: Raikkönen visszaelőzi Massát. Nagyon izgi eddig.

Vizzajátszások: A ferrarik is nagyon jól rajtoltak.

4. kör: Grosjean harmadik. Megfogta Webbert! A rajtismétlésnél lászik, mennyire jól indult a két Lotus.

3. kör: Vettel 3,3 Hamilton 1,1 Webber 0,4 Grosjean. Grosjean kezdi támadni Webbert.

2. kör: Vettel 2,9 másodpercet szerzett már, Hamilton mögött kezdenek felgyűlni az autók. a McLarenek gyengék, Raikkönen erős. Grosjean is erős, Alonso ötödik helyen van. Massa megelőzi Raikkönent. Massa 8. helyen.

1. kör: Raikkönen erős, Grosjean is erős.  Első kör vége: Vettel, Hamilton, Webber, Grosjean, Alonso.

RAJT: Vettel, Hamilton, Webber, Grosjean, Alonso, Rosberg. Raikkönen.

RAJT: Kobayashi egyedüliként indul keményebb keveréken.

KÖVETKEZZEN AZ ÉLŐ FUTAM.

RAJT: figyeljetek Jenson Buttonra, eddig a rajtnál mindig helyeket szerzett.

RAJT: Schumacher a boxbó indul?

RAJT: a Pirelli megerősítette: itt még soha nem esett versenyen :)

RAJT: már megint egy repülő a pálya fölött.

Bahrein – a pálya

GUMIK: az első szett gumi kapja majd a legnagyobb terhelést. Teletankkal indul minden autó.

LEVELIBÉKA: hol beborul, hol kitisztul. Lehet, hogy egy arab nagydíjon esni fog? Vicces lenne.

NIKI LAUDA egy anyacsavar-behajtót mutat be éppen. Hátha ma nem lesz ilyen incidens.

SCHUMACHER: még egy nyugis versenye sem volt. Ausztráliában “füvezett”, Kínában Grosjean kiütötte, Kínában az anya nem fogta jól a jobb első gumit.

DRS zóna: a rajtcél egyenesben. Úgy tűnik, a McLaren Mercedes  10 km/órával gyorsabban tud száguldani az egyenes végén, mint a Red Bull.

RAJT: helyi és bukaresti idő szerint 15 órakor rajtol a száguldó cirkusz.

GUMIK: minden a gumikról szól a versenyen, úgy tűnik. Szombaton Rosberg, Raikkönen, Alonso, di Resta, Kovalainen csak néhány pilóta volt, aki módosította edzéstaktikáját, hogy abroncsokat spóroljon. Egy kis gumielemzés itt.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.