SPANYOL NAGYDÍJ: ez lehet a versenyen

Mindenki vigyázni fog ismét minden lehetséges gumijára. Egyeseknek, hátrébb a mezőnyben van egy szett lágy és három szett kemény keverékük, még használatlanul. Másoknak három kemény van, lágy egy sem. A legrosszabb helyzetben az élen álók vannak, nekik két friss kemény keverékük van, minden más már használt.

Talán a legjobban gumik és poziciók szempontjából Mark Webber áll. 12. helyről indul, de három friss kemény és egy friss lágy szettje van. Ha három kiállásra játszanak a Red Bullnál, akkor is végig új gumikkal mehet. Szerintünk lággyal kezd, előz néhányat, és utána is stabilan erős versenyt láthatunk majd tőle. Meglehet a zsinórban ötödik negyedik helyezés.

A Lotus megismételheti a múlt versenyen elért második és harmadik helyet, de úgy gondoljuk, akár a dobogó csúcsa is összejöhet. Elképzelhetőnek tartjuk azt is, hogy Bahreinhez hasonlóan az ötödik helytől lefele McLarenek, Mercedesek és Red Bullok fognak helyekért harcolni. Elől viszont ismét két Lotust látunk majd egy Sergio Perez féle Sauberrel és egy Williamses Pastor Maldonadoval.

Sebastian Vettel esetében úgy gondoljuk, meg fog tudni szabadulni a Mercedestől és sergio Perezzel közösen tudják tartania a tempót az élbollyal.

Fernando Alonso? Egyszerűen elképzelésünk nincs, hogy fog menni a Ferrari. Úgy tűnik, az olasz csapat fejlődött a legtöbbet a három hetes szünetet, fejlesztéseket és teszteket követően. Lehet elöl is, hátul is. Az ő esetében egyszerűen kiváncsiak vagyunk. A show kedvéért Alonso otthoni nézők előtti győzelme a sportnak magánan nagyon jót tenne.

Lewis Hamiltonnak pedig sok sikert és türelmet kívánunk a 24. helyről. A pontszerzés számára is benne van a pakliban, de ennél több nehezen.

Időjárás: a levelibéka szerint eshet. Sokkal hűvösebb van, mint szombaton és az előrejelzések nem zárják ki az esőzést sem. Az már csak a csúcs lenne, ha a versenytaktikázást, gumispórlást, mindent felborítana egy kis zápor. Tudni érdemes, ha egy versenyt esősnek nyilvánítanak, akkor a normál gumiszabályok borulnak.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.