MONACÓI NAGYDÍJ: első edzésnap, levegőben minden

(frissítjük)

Már unalmasnak tűnik az, hogy ismét semmi konkrétabb következtetést nem lehet levonni a mai szabadedzések eredményéből… Az eső nem engedte a csapatokat, hogy normálisan végigpróbálják, amit egy ilyen napon végig lehet.

Ferrari szurkolóknak azonban jó hír: úgy tűnik, a Ferrarik most már tényleg jól mennek. Még Massa is. A másik erősnek mutatkozó csapat pedig a Lotus-Renault, vagyis tulajdonképpen Roman Grosjean, aki összességében ma a legerősebb összeadott teljesítményt mutatta.

MONACO: Második szabadedzés

MONACO: Második szabadedzés

Bár az eredmények a második edzésnél a még 69 perce hátralevő időt ábrázolják, abban a 69 percben semmi nem változott, mert eleredt az eső. Érdemes nézni a kicsi piros és sárga ikonocskákat a pilóták nevei mellett, amelyek azt mutatják, milyen keveréken futották meg a legjobb időt. Úgy tűnik, a Lotusok és a Ferrarik nagyon jól viselkednek a keményebb (ami most a puha) keveréken, viszont Buttonból kinézzük, hogy megszerzi az első rajtkockát szombaton. És Monte Carloban nagyon fontos, ki indul első helyről, mert előzni jóformán lehetetlen.

Az esős Monacó azt is megmutatta, hogy lehet pilótáknak sorozatban hibázni. A hatodik, Mirabeau jobbkanyart adott körökben sem Senna, sem Maldonado, sem Kovalainen, sem Massa nem tudták bevenni. De jó hír, megtudtuk, van rückverts is az autókban, több F1 autó is kitolatott az aszfaltozott bukótérből. Michael ezzel szemben még délelőtt azt mutatta be, hogy lehet Monacóban őgy odaverni az autót az aszfalthoz, hogy első szárnyat kelljen cserélni, ugyanaz a Mirabeau előtt ugyanis van egy bükkenő a pályán, amit rendzerint kikerülnek a pilóták, de Schumachernek egyszer nem jött össze.

A leglátványosabb jelent szintén Kovalainen nevéhez fűződik, akinek sikerült rövidre zárnia az egész első edzést tíz perccel, mikor teleöntözte olajjal az egész alagutat. Motorcsere és 10 helyes bünti lesz belőle. Az olajfolt egyébként egész hétvégén ottmarad, még ha a szervezőknek sikerült is csúszó hatását semlegesíteni a pályán.

MONACO: Első szabadedzés

MONACO: Első szabadedzés


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.