Monisha Kaltenborn a Sauber csapat harmadának tulajdonosa

A Formula 1 világ első csapatigazgatója, az indiai származású Monisha Kaltenborn számára még nagyobb bizalmi szavazást jelent az, hogy a héten Peter Sauber úgy döntött, a csapat harmadának tulajdonosává avanzsálja őt.

Monisha Kaltenborn kulcsszerepet töltött be a csapat túlélésében a 2009-es szezontól, amikor a BMW kivonult a Formula 1-ből. Peter Sauber azzal indokolta döntését, hogy folytonosságot szeretne csapatának biztosítani a Formula 1 világbajnokságban. Peter Sauber fia szintén az igazgatótanács tagjává vált 2010-ben, és marketingigazgatóként dolgozik a csapatban.

Kaltenborn indiai születésű, viszont családja már gyermekkorában Bécsbe emigrált. Itt végezte jogi tanulmányait, mesterit is itt szerzett. A Sauber csapathoz az alapító Fritz Kaiser Group révén került, viszont mikor ez kilépett a Formula 1 csapatból, Kaltenborn maradt. Férjes, a Himalájában ment féjrhez, két gyerekes családanya, és a Sauber-otthont adó Svájcban lakik, a gyár közelében.

A héten további érdekes hírrel is szolgált a csapat: stratégiai partnerséget kötött a friss BL-győztes Chelsea FC-vel, melynek tárgya a kölcsönös promózás.


Tags: , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.