MONACÓI NAGYDÍJ: mire várjunk az időmérőn (és harmadik szabadedzés-elemzés)

A harmadik és utolsó edzésen végig erős forgalom volt, a pilóták átlagnál többet köröztek. Nico Reosberg nyerte meg a szabadedzést, ráadásul úgy, hogy köridejét már az edzés közepén megfutotta. Öt versenyző is volt olyen helyzetben, hogy megdöntse ezt, viszont mindenki kivétel nélkül az utolsó szektorban vesztett el három tizedet, a Mercedes ott rájött valamire, amire mások nem.

Sebastian Vettel a legvégén varrta be magát harmadik helyre, de úgy látjuk, összességében a Red Bull a hétvégén eddig nem viselkedett jól. A meglepetések mégis mindig jól jönnek.

Ami a gumik viselkedését illeti, úgy tűnik, a szuperlágy keverék a harmadik körben teljesít a legjobben. Így azért is erős forgalmat láthatunk majd az időmérőn, mert egy-egy pilótának nem lesz elég egy gyors kört megtennie, hogy a legjobb időt kihozza egy szett gumiból, hanem háromszor kell körbemennie ezért. Ez különlegesen érdekes lehet majd mindegyik etapban. Az sem fog előfordulni ma, hogy azért ne jöjjenek ki az utolsó etapban a pilóták mért kört megtenni, mert gumit spórolnak. Ezen a hétvégén a gumikopás nem téma, a monacói pálya közismerten a legkevésbé veszi igénybe a gumikat.

Úgy látjuk, a Lotus és a Ferrari csapatok esélyesek az első rajtkockára. Érdemes külön figyelni Felipe Massa teljesítményét, aki úgy tűnik, összeszedte magát erre a hétvégére. És ha figyelmünk engedi, nézzük Nico Rosberg köridőit is, aki szombat délelőtt azzal jeleskedett (és egyébként ő futotta a legjobb időt), hogy az utolsó kanyarokban három tizeddel gyorsabb volt mindenki másnál. És még egy fél szemünk Sergio Perezt is követheti. Eddig végig erősnek mutatkozott, lehet, az utolsó percekben futhatott volna még egy erős kört, ha Pastor Maldonado nem akart volna a kaszinóba benézni a kerítésen keresztül.

Jaj, és mindig számítsunk izgi balesetekre, amikor valaki odakeni az autóját a falhoz, emiatt akár az edzés leállítása is előfordulhat. Eddig két szabadedzés járt le piros zászló alatt, mivel a megörtént balesetek veszélyessé tették a körözést.

 

 


Tags: , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.