MONACÓI NAGYDÍJ: Schumacher megnyeri az időmérő edzést, mégis Webber indul első helyről vasárnap

Várunk holnap, várhatóan egy nagyon izgalmas futam lesz!!

BÜNTI: És mivel Schumachernek büntetése van, MARK WEBBER indul holnap első helyről a Monacói Nagydíjon.

HARMADIK ETAP – SUPERPOLE

FINISH: Webber 1.14.381. Első!! Hamilton 1.14.583. Harmadik. Massa 1.15.049. Schumacher 1.14.301 ELSŐŐŐŐŐ. Grosjean nem javít.

00:35: Alonso: 1.14.948. 5. hely. Hamilton legjobb első szektor.

01:45: De, az utolsó pillanatban mindenki kijött. Van még idő körbemenni. Vettel futott egy kört lágyon, nem lett mért idő.

02.30: Hat pilóta van ismét a pályán. Hamilton is most hetedikként visszajött. Rosberg és Grosjean bent maradtak. Nem futnak már mért időt?

03.30: Vettel lágy keveréken jött ki. Ez már versenytaktika. Ezzel nem tud jó időt futni, de ezzel indulhat a versenyen. Talán segíthet, hogy az első kiállás előtt többet maradjon a pályán.

04:38: Rosberg és Grosjean tűnik a két poleharcosnak. Massa most jött ki, talán ő még beleszólhat. Az utolsó másodpercekben lesznek a legjobb idők, ha nem blokkolják túlságosan egymást a pilóták a pályán.

06.00: Sorrend: Grosjean 1.14.639, óriási!! Schumacher 1.15.092. Rosberg:  1.14572. Óriási!! Első. Hamilton? 1.14.940.

08.25: Hatna jöttek ki tízből első próbálkozásra. Vettel, Webber, Alonso és Massa bent maradtak. Mindenkinek egy szettje maradt, csak Grosjean és Hamilton rendelkezik ét friss keverékkel. Jaj, és Rosberg.

09.30: Rosberg és Maldonado kezdenek. Jön Raikkönen is és Hamilton is. Húzós, elméletileg aki két szettel próbálozik, tízszer körbe kellene menjen. Két felvezető, két levezető és hat gyors kör.

Itt egyszerűen mindent bele, hogy minél előbbről induljanak a rajtfelállásban.

Azért hogy elherdálta Maldonado a második jó teljesítményét zsinórban. Ha az első 5 helyen végez, egy butaság miatt tíz helyet kell veszítsen egy ökörség miatt, ráadásul egy szabadedzésen elkövetett ökörség.

MÁSODIK ETAP

FINISH: apró megjegyzés: Massa végzett első helyen úgy, hogy még lett volna egy gyors köre… Figyelem.

FINISH: kiestek HÜLKENBERG-KOBAYASHI-BUTTON-SENNA-DI RESTA-RICCIARDO-VERGNE.

00.00: Raikkönen 12, kiesett, Grosjean 8, benn marad? … Raikkönen fut még egy negyedik kört is. Hihetetlen, 10. hely, behúzza!!

01.03: Jönnek a harmadik körök mindenki részéről. Massánál nem, elég erőset futott. Nagyon szűk különbségek.

02:15: Massa 1.14.911!!! Übererős idő. Első. A két Lotus 10 és 12. Nem meggyőző.

04.30: Massa is kijött. Az első hat hely maradt bent. Webber és Hamilton második és harmadik helye meglepetés. Ahh, Alonso (4) és Maldonado (5) is kijöttek.

05.00: a két Lotus ki vissza is tért a pályára. Grosjeant figyeljük. Raikkönent mi leírjuk.

07.00: Grosjeannak nincs még szuperlágy keverékű ideje, ő még tuti bekerül a harmadik etapba. Raikkönen csak 12. de ő szuperlágyon.

07.35: Vettel feljött kilencre: Sorrend: Rosberg-Webber-Hamilton-Alonso-Maldonado-Schumacher-Massa-Button-Vettel-Kobayashi.

08.50: Mondtuk, a harmadikon jönnek a legjobb időn. Hamilto ismét harmadik, Schumacher negyedik. Vettel csak 16! Vergne megcsókolta a falat. Be tud menni a boxba.

10.45: első nekifutásra: Rosberg-Webber-Hamilton-Massa-Alonso-Schumacher. Grosjean keményen fut. 11. hely. Raikkönen csak 10., Button csak 8.

13.00: tizenheten a pályán. Forgalom. Úgy számítjuk, három kör kell mindenkinek. A harmadik kör lesz az igazán ütős.

14.00: 15 pilóta a pályán. di Restán kívül mindenki szuperlágyon. Lássuk az első menetet.

A legjobb 10 megy tovább a harmadik etapba. 15 perc áll a pilóták rendelkezésére. Mindenki Most már mindenki szuperlágyon várható a pályán. Grosjean a legerősebb volt lágyon az első. A McLaren hidegvérrel számolta ki, hogy Button a lágy keveréken továbbjutó időt futott. Végülis 16. lett.

ELSŐ ETAP

FINISH: kiestek: KOVALAINEN, PETROV, GLOCK, DE LA ROSA, PIC, KARTHIKEYAN ÉS PEREZ.

00:00: Vettel bejön negyedik helyre szuperlággyal. 1.15.757. De egy szuperlágy keverékkel kevesebb az utolsó etapra.

00:00: Raikkönen bejön ötödik helyre szuperlágyon. Megúszta. Button 15. Elméletileg mindenki meg kellene ússza, hiszen Perez kiesett, a másik hat helyet pedig a gyenge csapatok töltik ki.

00:25: Kobayashi második időt fut szuperlágyon.

01:25: Button 13. helyen, de úgy döntött, nem jön ki többet. A McLaren reszkíroz.

02.30: Óriási forgalom lesz a végén: Raikkönen is bement szuperlágy után, Vettel, Kobayashi is kint. Button még kivár. Az első 17 EGY MÁSODPERCEN BELÜL!

04.00: Hülkenperg szueprlágyon első! Grosjean lágyon második.

05.00: Ahogy nézzük, Button, Vettel a nagyok közül szuperlágyat kell már az első etapban használjon. Kiesésveszélyben. Grosjean a harmadik gyors körén. Ez lesz a nagy idő.

06.00: Massa harmadik, a két Mercedes után. A tabellán lennebb kerestük, ezért nem találtuk :-)

07.00: A Lotusok most futnak először mért időt. Lássuk, komoly esélyesek ezen a hétvégén, a szabadedzések alapján.

08.00: Kobayashi megcsókolta a falat. Úgy néz ki, megúszta, csak a gumi bánja. Minden megy tovább.

08.25: di Resta szuperlágyon jött ki, de csak 1.16.062-t tudott futni, az viszonylag gyenge. Más lágy keveréken van.

09.34: Schumacher-Rosberg-Maldonado(bünti)-Hamilton-Webber-Kobayashi. A kiesőket kell nézzük.

11.00: Rosberg 1.15.929. Csökkennek az idők. A Mercedesek nagyon erősnek mutatkoznak.

12.00: Senna felugrik másodikra. Schumacher, első! 1.16.441. Hamilton 1.16.633, második.

14.00: Rosberg elsőnek jött ki. Csak a gyengék jöttek ki szuperlágyon.

ZÖLD: pálya szabad, újra lehet indítani az edzést.

PIROS: Klasszikus monacói jelenet Perez falnak csapódása. Tavaly Vitaly Petrov egy kicsit erősebb utéstől el is ájult. Akkor a versenyt is le kellett állítani.

PIROS: úgy tűnik, az autónak technikai baja volt, nem kanyarodott, ahogy kellett volna. Perez éppen az ominózus uszoda-kanyar előtt legjobb szektoridőt futott.

PIROS: Perez a bal hátsó kerekét kitörte. Úszott az edzés. PIROS ZÁSZLÓ. A jobb elsőt is kitörte. És a bal elsőt is. Business done.

15.10: Alonso a trendszetter. 1.17.128, Vergne és Kobayashi követi. Az edzésen számítsunk arra, hogy több gyors kör kell az optimálishoz. Még szuperlágyon is három gyors körre számíthatunk.

16.30: Maldonado büntije végleges. 10 hely a rajton. Monacóban ez harakiri.

17.02: Az ég patyolatkék, egy-két felhő, de nem veszélyes.

18.00: 19 pilóta már a pályán. Glock, Pic és Karthikeyan szuperlágyon. Mindenki más lágyon.

ELŐZETES: Maldonado autóját mind a négy sarkán újra kellett két óra alatt építeni.

EDDIGI KÖRREKORD: Sebastian Vettel, 1.13.556. Tavaly

GUMIK: sárga és piros festés van a gumiknak. Ha sárga van egy autón, akkor az lágy keverék, ez ezen a hétvégén a keményebb keverék. A piros ezzel szembe a szuperlágy, ezzel tapadnak igazán az autók a monte carloi utcákon. Ha az első etapban valamelyik nagymenő ilyent használ, akkor az számára nem jelent jót, hiszen kevesebb marad a második és harmadik részre.

ELŐZETES: a Lotus formában van, űgy tűnik, de csak Grosjean. Raikkönen eddig egész hétvégén beállításgondokkal és a technikával küszködött. A Top 10-ben a szabadedzések során még nem járt.

ELŐZETES: Szombat délelőtt kisebb incidend zajlott le Perez és Maldonado között, egy körrel azelőtt, hogy a venezuelai falba vigye saját autóját. A visszajátszásokon úgy tűnik Maldonado egyszerűen heccből neki akarta szorítani a falnak a mexikói pilótát. Pletyók szerint tíz helyes rajtbüntetés lesz ebből.

Az időjárás-előrejelzés továbbra is zivatart mond az edzés időszakára, szombat délelőtt viszont még jó idő volt. A Monacói Nagydíjon a rajtsorrend még úgy is nagyon sokat nyom a latban, hogy idén a mezőnyben az utóbbi évek legtöbb előzését láthatjuk. Monte Carlo utcái szűkek, aegy apró hiba is betonfalba sodor, ezért az előzési lehetőségek korlátozottak. Jöjjön a monacói időmérő edzés.

Az edzés menete:

ELSŐ ETAP:

20 perc áll a pilóták rendelkezésére, hogy a 17 legjobb idők egyikét megfussák. A leggyengébb 7 pilóta kiesik. Fontos, minden időnek a legjobb körhöz viszony0tva is 107%-os határon belül kell lenniük. Amely pilóta ezt nem teljesíti, nem indulhat a vasárnapi versenyen. A HRT pilótái lehetnek ebben a veszélyben, Ausztráliában emiatt nem is indulhattak.

MÁSODIK ETAP:

15 perc áll a pilóták rendelkezésére, a legjobb 10 időt futó pilóta megy tovább a harmadik etapba.

HARMADIK ETAP vagy SUPERPOLE

A tíz versenyben maradt pilóta 10 percen keresztül fut mért köröket. A legjobb idők szerint alakul ki a végső rajtsorrend az első tíz helyen.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.