MÓNACÓI NAGYDÍJ: Webber megnyerte. Hat verseny, hat pilóta. Második csapatgyőzelem a Red Bullnak. ÉLŐ

És ahogy lejárt a verseny, elkezdett rendesen esni.

FINISH: WEBBER 0.6 ROSBERG 0.3 ALONSO 0.3 VETTEL 2.7 HAMILTON 2.0 MASSA 35.3 DI RESTA 1.0 HÜLKENBERG 1.4 RAIKKÖNEN – 0.4 SENNA

78. kör: És Webber megnyeri. Hat verseny, hat győztés.

76. kör: az 1.19-es idők visszatértek. Lesz utolsó körös eső? Csepereg, enyhe csúszkálásnak tűnik.

75. kör: Hamiltonnak: “az utolsó körben jöhet egy keményebb eső. Még van lehetőség.” Di Resta és Hülkenberg 7. és 8. Jól jön ez a Force Indiának.

74. kör: Webber feltornászta magát 1.20.5-ös időkre. A mezőny felgyorsult. Megint kezd uncsi lenni.

73. kör: Webber 1.22, Vergne 1.26. Az intermediate keverék nem jött be. Nem esik többet, úgy tűnik.

71. kör: Button leállt. Vége. Webber feljavult 1.23-ra.

70. kör. Webber 1.26.164. Hat másodperccel a normál kör alatt. Vergne intermediate gumit tett fel!!

69. kör: mégis izgi lesz a vége? :) Na, öten gyepálják egymást. Wow. Webber 1.24.7-re lassult le. Nagyon sok.

69. kör: romlanak az idők. Webber 1.21.090. Ez még nehéz lesz, a gumik kezdik feladni.

67. kör: Ricciardo kiáll. Technikai.

65. kör: Webber idői romlanak. Alonso is közelít. Esőernyők a tömegben. Az első négy pilóta között összesen 2.6 másodperc.

64. kör: Rosberg 0.9 tizedre közelítette meg Webbert. Mégis esik egy kicsit az ötös kanyarban. Button nagyon megpróbálta Kovalainent megelőzni. Nem sikerült.

63. kör: Schumacher kiesik a pontokból. Ez sajnos nullázás lesz. Ki is állt a bokszba, DNF.

60. kör: Vergne utoléri Schumachert. Izgi lesz. Vergne hetedik! Na erre sem számítottunk :) Schumacher körönként már öt másodpercet veszít.

59 kör: Schumacher hetedik helyen valamilyen technikai problémával küszködik. Másfél tized másodpercet veszít körönként.

56. kör: Kovalainen 16 másodpercre van a pontoktól. Az idők javulnak, Webber 1.19.889-et futott, Hamilton 1.20.096-ot. A többi élenjáró ez a két idő között.

54. kör: Glock első szárnyának egy része ottmaradt az uszodánál. Egyelőre nincs biztonsági autó. Szerintünk nem is lesz.

52. kör: Vergne nyolcadik, di Resta kilencedik, Hülkenberg tizedik.

52. kör: WEBBER 1.8 ROSBERG 2.0 ALONSO 0.8 VETTEL 1.4 HAMILTON 1.0 MASSA

51. kör: bármennyire nagy show-ra várnánk, lehet, hogy mostantól kezdve abszolút semmi nem fog változni az élen.

50. kör: Button megint 14, Kovalainen 13.

49. kör: ismét leggyorsabb Perez. 1.17.296. Webber ezzel szemben 1.19.937. Vettel spórol egyelőre a gumikkal, Alonsóval szemben 3 tizedet vesztett.

48. kör: Perez lágy keveréken 1.17.461-et futott, utolsó előtti helyen. Miért nem tudnak ilyent futni az élen járók is?

47. kör: WEBBER 1.4 ROSBERG 1.2 ALONSO 0.6 VETTEL 1.0 HAMILTON. Elképesztő, milyen jó taktikát találtak ki Vettelnek. Ráadásul most szuperlágyon támadhat.

46. kör: így is zseniális, negyedik helyre hozzák vissza a Red Bullt Hamilton elé!

45. kör: Vettel tankol, az eső nem érkezett meg, nincs mit tennie. Webber átveszi a vezetést.

40. kör: Vettel 40 kör után is gyors még. 16 másodperces előnye van.

38. kör: Button cserélt. Nem értjük. Szuperlágyat kapott. Ezzel kibírja, könnyebb az autó. Lehetséges megvalósítani.

BÜNTI: Perez, bokszáthajtásos, későn kanyarodott be a bokszba és blokkolta Raikkönent.

37. kör: Button nyolcadik most, még nem cserélt. Ha elkezd esni, ő és Vettel járnak jól.

36. kör: most Vettel nagyon jó helyzetben van, 15.8 másodperccel vezet, a különbség nő, és mögötte senki nem közeledik, mindenki távolodik. Az RTL tudósítói szerint elkezdett szemerkélni.

35. kör: Hülkenberg lágy keveréken 1.18.423-at fut. Illene a top pilótáknak is ilyent futnia.

34. kör: Vettelnek szóltak, hogy 5 perc múlva jön az eső. Vettel 13 másodperccel vezet. Ha leszakad az eső, óriási mázli lesz a Red Bullnak. A 34 körös lágy keverék jobban viselkedik, mint a friss lágy.

33. kör: Vettel most másfél másodperccel gyorsabb, mint Webber, Rosberg. Elképesztő. Schumacher hatodik, nem cserélt.

30. kör: Massa is bejön az élről. Vettel vezet. Webber második, Rosberg harmadik, Alonso negyedik, Hamilton ötödik.

29. kör: Raikkönen is kint. Alonso bejön most. Legyőzi Hamiltont? Webber Rosberg elé jött vissza. Alonso masszívan legyőzi Hamiltont. Jó taktika a Ferraritól.

28. kör: Rosberg szektoridői jók. Webber ls Hamilton bejöttek! Lassuk ki hova jön vissza. Na most Alonso mindent feltekert. Leggyorsabb szektoridő!

27. kör: Rosberg kiállt, lágy keverék. Mit csinál, ha jön az eső? Áááhh, szerencséje van, Raikkönen elé jött vissza, szabad a pálya előtte.

26. kör: Raikkönen mögött most már hatos vonat alakult ki. Mindenki egy másodpercen belül. Visszajátszáson látszik, hogy Schumacher megpróbált előzni, de éppen nem jött össze. Na most ismét.

26. kör: “possible light rain in 4 minutes”. Enyhez eső jöhet, szóltak Rosbergnek. Vergne lágy keveréken megfutja a leggyorsabb kört. 1.19.013.

23. kör: továbbra is érdekes, hogy Button Kovalainent nem tudja utolérni. Amúgy Button idői nem olyan gyengék az elsőkhöz képest. Button elmaradása Webberhez képest 28.7 másodperc.

23. kör: uncsi. Na, talán most Schumacher megpróbálkozik Raikkönent megelőzni?

21. kör: az első három helyezett mindent feltekert az autón az Alonso-veszély miatt. Webber 1.9 másodperccel vezet. Közeledneknek a kerékcserék. Raikkönen elvesztette a kapcsolatot Vettellel, 3.5 másodperc már a távolság. Schumacher viszont csak 0.8-ra Raikkönentől.

19. kör: Alonso most már körönként egy másodpercet hoz be. Hamilton 1.9 másodpercre.

18. kör: Perez jól szórakozik. Az alagút után folyamatosan előzget. Mindig kiszorít valakit.

17. kör: Vergne cserél először. Lágyra. Érdemes nézni, friss keveréken mit fut az első két körben, nincs előtte forgalom.

17. kör: kiesettek: PETROV, KOBALYASHI, DE LA ROSA, MALDONADO, GROSJEAN.

16. kör: Webber és Rosberg köridői elkezdtek romlani. Alonso viszont éppen most futja meg a leggyorsabbat. Vettel taktikai előnye az, hogy lágy keveréken van.

15. kör: lehet, hogy egy cserével megoldható ez a verseny? Továbbra is gyorsulnak a körök, a szuperlágyak jól bírják nehéz autókkal is.

14. kör: a körök még mindig gyorsulnak, szóval a gumik 15 kör után is bírják. Perezé a leggyorsabb kör. 1.19.974. Perez 16. helyen… Webber visszaveszi.

13. kör: ez most úgy néz ki, hogy az első három lassan elhúz, Alonso és Massa tartják egymást, Vettel, Raikkönen és Schumacher pedig azt kell megoldják, hogy a Ferrarikat megelőzzék. Ami jóformán lehetetlen. Ha nincs biztonsági autó, meglepetés, a győztes, Webber, Rosberg és Hamilton között dőlhet el.

12. kör: WEBBER 1.5 ROSBERG 1.6 HAMILTON 3.0 ALONSO 0.5 MASSA 1.1 VETTEL 0.6 RAIKKÖNEN 0.6 SCHUMACHER.

12. kör: 15 kör múlva Raikkönenék esőre számítanak.

11. kör: az első három pilóta 1.20.5-ös zónában, a negyedik helytől lefele  1.21+.

10. kör: nincs bünti az első kanyarért. Vettel (6) kezdi behozni Massát (5).

10. kör: Azért az nem túl hízelgő hogy Button 14. helyen Kovalainent követi, aki 13. helyen van.

8. kör: 1.20.969, Webber minden körben leggyorsabb időt fut.

6. kör: néhány autót vizsgálnak. Első kanyar átvágása. Nem is tudjuk, hány lehetett.

6. kör: az első három kicsit elnyúlt, Massa viszont nagyon közel van Alonso hátához. Vettel mintha fenntartaná Raikkönent és Schumachert.

5. kör: az ötödik körben mindenki az első ötben elég egyforma időt futott. Petrové a leggyorsabb kör. Na ez vicces :) 1.21.603.

5. kör: most azt érdemes figyelni, Raikkönen nyomást tud-e gyakorolni Vettelre. Első szektoron két tizedet nyert a finn.

4. kör: Massa egészen nyomja hátulról Alonsot. Ahh, Glock már 15. helyen!

4. kör: Vettel eltérő stratégián a gumikkal, most egyre jobb helyzetben kezd lenni.

3. kör: WEBBER-ROSBERG-HAMILTON-ALONSO-MASSA-VETTEL-RAIKKÖNEN-SCHUMACHER-HÜLKENBERG-SENNA. Button 14. helyen. Indulnak újra.

2. kör: BIZTONSÁGI AUTÓ: ismét csodálatos képeket látunk a Maldonado kerekénél eljretett kamerával. Megint a daru viszi a 18-as autót.

2. kör: BIZTONSÁGI AUTÓ: Grosjean kiesett, Maldonado kiesett. Lesz ott még bünti is. Úgy néz ki, Alonso kicsit kiszorította Grosjeant, Grosjean Schumachert. Grosjean hátsó kereke kitört. Schumacher folytatja. Most 8. helyen van. Elég olcsón megúszta. A rajtban Kobayashi is szívott, kiállt, most 21. helyen.

1. kör: A két ferrari negyedik és ötödik. Maldonado feladta, letört orr. Ahh. SAFETY CAR.

1. kör: első kanyar: Schumacher és Grosjean összementek. Webber ls Rosberg nagyon jül jöttek el.

VB: Webbernek esélye van átvenni a vezetést az összetett állásban, bár most csak ötödik. 13 pontot kell behoznia Alonsoval és Vettellel szemben.

GUMIK: Vettel, Button, di Resta, Petrov és de la Rosa indulnak lágy keveréken. Mindenki más szuperlágy. Ha a kerék piros írásos, akkor az a szuperlágy, a sárga az a lágy.

RAJT: Webber a belső sávról indul, ráadásul a pálya jobbra kanyarodik. Nehéz legyűrni őt az első kanyarig. Érdemes odafigyelni a harmadik sorra, ahonnan Fernando Alonso indul belülről, Michael Schumacher kivülről.

DRS: az első két körben a pilóták nem nyithatják hátsó szárnyukat a célegyenesben. A KERS használata végig engedélyezett.

LEVELIBÉKA: az Accuweather.com továbbra is esőt mond 4 és 5 óra között.

RAJT: még öt perc a rajtig. Továbbra is napsütéses időben zajlik a készülődés a nagydíjra.

PLETYÓ: Webber jövőre átmehet a Ferrarihoz, Vettel előszerződést írt alá 2014-es Ferrari átigazolásra, Hamilton a Red Bullnál is kiköthet. Pletyó.

RAJT: Bár Schumacher 2006 óta először edzést nyert, a spanyol büntetése miatt 6. helyről indul. Azt nyilatkozta, innen is simán behúzható a győzelem.

RAJT: Philip Lahm futballista szerint ma a HRT nyer, Vettel szerint Timo Glock :)

RAJT: Maldonado csapata úgy döntött, 24. helyről indul, várhatóan a boxból. Ez azt jelenti, hogy az autó beállításaihoz hozzányúlhatnak a Williams technikusai.

RAJT: nagyrészt mindenki ködben mozog azzal kapcsolatosan, hogy mennyit tartanak ki a szuperlágy kerekek nehéz autókkal. A Top10-ben Vettelen kívül mindenki szuperlágyon indul. Nico Hülkenberg esetében nem tudjuk. Neki választási szabadsága van, bármelyik keverékkel indulhat.

RAJT: 78 kört kell megtenniük a pilótáknak. A verseny hossza közelítheti a két órát. Egy kört kb. 1.18-1.20 alatt tesznek meg a pilóták.

RAJT: egy DRS zóna van a pályán, a rajtcél-egyenesben.

Itthon esős, Monacóban napsütéses idővel köszöntünk titeket. Szövegesen közvetítjük a hatodik, Monacói Nagydíjat olyan részlettek is, amelyek a képernyőn nem mindig látszanak.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.