EURÓPAI NAGYDÍJ: Lotus-McLaren-Red Bull harc lesz az időmérőn

Jenson Button megnyerte a harmadik valenciai szabadedzést és ezzel végleg bebizonyította, ezen a hétvégén túlteszi magát a több hétvégés gyenge teljesítménysorozaton. Jenson Button ezzel esélyes vált arra, hogy akár első pilótaként második győzelmet szerezzen ezen a hétvégén.

Három szabadedzés után tisztázódni látszik valamennyire a kép. A Lotusok nagyon komoly esélyesek első helyekről való indulásra, a McLarenek szintén beleszólnak majd a képletbe, a Red Bullok erősek, de szombat délelőtt nem láthattuk, lágy keverékű keveréken hogyan teljesíthetnek, bár Vettel – időhiány miatt – egy bokszba tartó kör első két szektorán mindenkire több mint két tizedet vert rá, viszont men fejezhette be a kört, így arra számíthatunk, hogy akár meg is nyeri az időmérő edzést. Az a két lila idő, az lett volna Vettel gyors teljesítménye, nézzétek össze Button legjobb szektoridőivel.

A kemény keverékeken való körözés viszont más sorrendet mutatott. Vettel mindenkire több mint két tizedet vert rá. Perez és Maldonado szintén nagyon gyorsnak bizonyultak és Button a kemény közepes keveréken is negyedik legjobb időt futott.

A szabadedzésen mindenképpen fontos tényező lehet, hogy kinek sikerül az első etapban megúsznia a körözést anélkül, hogy egy lágy keveréket feltegyen a 20 perces szakasz végén. Az idő

Ami a hétvégét illeti: az eddigi benyomások alapján mindenképpen a Lotusokat kell figyelnünk, több mint valószínű, hogy a McLaren és Red Bull dobogóra pályázhat, viszont az outsiderek közül Hülkenberg, di Resta, Maldonado és Perez még beleszólhatnak a dobogó ügyeibe a végén. Jenson Button számára végre ismét megjelenik a lehetőség, hogy jó eredménnyel végezzen egy versenyhétvégét.

Izgalmas időmérőre és versenyre számíthatunk.


A hozzászólások le vannak zárva.