EURÓPAI NAGYDÍJ: a Renault hibás Vettel és Grosjean autójának leállásáért is

A Renault magára vállalta a verseny utáni napon a felelősséget mind az élen autózó Sebastian Vettel, mind kiesésekor a második helyen járó Romain Grosjean autóinak leállásáért.

Mindkét autó esetében a váltóáramú generátor okozta a leállást, bár Vettelnél ennek túlhevülése, míg Grosjeannál a meghibásodás nyomán, áramellátás hiányában leálló motor okozta a végső leállást. Bár a két versenyző a Red Bull és Lotus csapatok berkeiben autózik, mindkét csapatnak a Renault szállít azonos motrokat.

A Renault elemezni fogja Viry-i gyárában a két meghibásodott egységet annak érdekében, hogy hasonló helyzet idén ne fordulhasson elő

A két leállás meghatározó volt a vasárnapi futamban. A két pilóta kiállásuk pontjáig a legjobb és második legjobb teljesíményt nyújtották a pályán, mindketten győzelemre esélyesek voltak. Így végül nevető harmadikként Fernando Alonso végzett az élen és ezzel első pilótaként rendelkezik idén két futamgyőzelemmel.

A Renault elemzi Heikki Kovalainen KERS-egységének meghibásodását is, ami szintén az ők házuk tája.

A két autó leállása idei paraméterekhez viszonyítva különösség, 2012-t az autók megbízhatósága jellemzi, technikai jellegű kiesést az eddigi nyolc futamot és a kis csapatokat leszámítva jóformán alig történt. Mintha a régi kilencvenes évek térnének vissza.


Tags: , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.