Ne gyertek ki a pályára szombaton (intés a szervezők részéről)

Az idei Brit Nagydíj talán az egyik idei legfurcsább helyzetet produkálta. Nagy-Britannia az eső az valami természetes, de idén ennek mennyisége meglepte a szervezőket. Élő példa a Johnny Herbertet ábrázoló fotó, amint a Sky Sportsnak egy sátorozó zónából tudósít, gumicsizmával.

Ennek köszönhetően pénteken eddig nem látott dugó, káosz alakult ki a Silverstone-i pálya környékén, és sok néző, aki egyébként már jegyet váltott a kialakult dugóban kellett töltse a nap legnagyobb részét.

Úgy tűnik, a sok eső elsősorban a parkolási lehetőséget csökkentette jelentősen. Ehhez azt kell tudni, hogy a Silverstone-i pálya eredetileg katonai reptérnek épült, lapos területen van, és a jelenlegi ép1tményeket mezők, ligetek veszik körbe. Ennek köszönhetően egy-egy versenyhétvége alkalmával a mezőkön alakítanak ki parkolási lehetőséget. A pénteki eső viszont annyira felitatta ezeket a területeket,

Felmerül a kérdés, miért nem hoztak létre aszfaltozott parkolókat az évek során a pálya körül. Nos, a földek tulajdonosai nem engedték ezt, teljesen logikus módon.

A péntei káosznak köszönhetően a hétvége szervezői azt ajánlották a nézőknek, NE menjenek ki a pálya környékére szombaton.

Vasárnapra ennek köszönhetően az a helyzet állt elő, amikor a nézők már 5.30-tól kezdve özönleni kezdtek a pályára, és reggel 7-kor legnagyobb hányaduk már a lelátókról bámészkodtak. Hiába, brit spiritus. Jelenleg 125.000 néző van már Silverstone-ban.


Tags:

A hozzászólások le vannak zárva.