Szerelem vagy szakítás: augusztusban várható döntés a Hamilton-McLaren viszonyról

Nincs még megállapodás a brit csapat és a szintén brit pilótája között. A két fél várhatóan az augusztusi nyári szünetben ül le megbeszélni a jövőt.

A McLaren 13 éves korában karolta fel Lewis Hamiltont és nemcsak bejuttatta a száguldó cirkuszba, hanem VB-címhez is juttatta.

Mindezek ellenére a tárgyalás kimenetele egyértelműen nem borítékolható. A VB-cím óta több mint három év eltelt, és az idei szezon is kezd elveszettnek tűnni, bár fordulhat még a kocka. A McLaren jól kezdett, azonban úgy tűnik, fokozatosan teret veszt a Red Bullal, a Ferrarival és lassan a Lotussal szemben is.

Hamilton természetesen további világbajnoki címekről álmodozik, és ezért komoly feltéltelként szabja, hogy a brit istálló középtávon is bebinoyítsa, képes lesz nyerő technikát adni alája a következő szezonokra is.

Lewis Hamilton egyébként a McLaren csapaton belül visszaszerezte azt a domináns szerepet, amit az Alonso-együttélés évében szerzett meg és aztán 2011-ben Buttonnal szemben elvesztett. Ehhez látványosan nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb stílusa és folyamatos idei pontszerzése is hozzájárult.

Lewis Hamiltont újoncként 2007-ben dobták mélyvízbe a McLarenesek. Ugyanabban az évben igazolták Fernando Alonsót, aki sok éves Renault együttműködést követően érkezett a csapathoz, és teljesen természetesnek vette, hogy ő az első pilóta a csapatban. Csakhogy ezt Hamilton nem hagyta annyiban, ennek meg egy igen zűrös és feszült szezon lett az eredménye a McLarennél. Végül abban az évben úgy lett bajnok Kimi Raikkönen, hogy két futammal a szezon vége előtt 17 pontos lemaradása volt. Akkoriban egy győzelemért csak 10 pontot adtak… Sokak szerint a McLaren maga oldotta meg magának, hogy ne legyen egyéni bajnoki címe abban a szezonban. Az egyik legemlékezetesebb jelenete az azévi kakaskodásnak (mondhatni a csúcsa) éppen a Magyar Nagydíjon történt, ahol Fernando Alonso technikusa irányítása alatt akarattal a bokszban a kerékcserére alkalmas, de csak egy autónak helyet biztosító ponton ücsörgött fölösleges 20 másodpercet az időmérő edzés utolsó perceiben csak azért, hogy a friss szett kerekekre mögötte várakozó Hamilton ne tudjon körbeautózni időben egy újabb gyors körre. Bünti, majd Alonso végleges távozása lett az eredmény.

Hamilton akkor lecsúszott, de második évében megszerezte első és eddig egyedüli bajnoki címét, akkor hihetetlen mázlival végezve az utolsó futamon ötödik helyen, ami ahhoz volt elég, hogy pontegyenlőségben legyőzze Felipe Massát a címért folytatott harcban.


Tags: , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.