FACE TO FACE: időmérő, 10. forduló

Az időjárás megfelelő volt arra, hogy ilyen szempontból is izgalmak elé nézzünk. Mondhatni, mutogatások, enyhe frusztrák is lettek a három német időmérő etapban, ahol száraz, átmeneti és neves körülmények között egyaránt meg kellett a pilóták mutassák, jobbak, mint csapattársaik

RED BULL
Időmérő: VETTEL 5-5 WEBBER
Vettel kiegyenlített, bár mindvégig szoros volt a két csapattárs közötti mérkőzés. Talén érdekes megjegyezni azt, hogy a száraz Q1-en a Red Bullok nagyon nehézkesen mozogtak. Vettel szerzett egy pontot

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 1-9 HAMILTON
Bármennyire hihetetlen, Button először veri meg Hamiltont időmérő edzésen. Mindketten gyengén szerepeltek az edzés kulcspillanatában, amikor nedves körülmények között kellett jól teljesíteni. És a McLaren későn reagált, mikor kihozta a két csapattársat egy friss szett nedves gumiért. Hamilton elmondása szerint az utolsó mért körét már a második kanyarban elrontotta, onnan nem volt miért hajtani. Button ezzel szemben megmutatta, össze tudja azért szedni magát. Megjegyzés: szárazon és átmenetin a két McLaren messze dominálta a mezőnyt.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 10-0 MASSA
Massa már a Q2-ben búcsúzott, Alonso ezzel szemben az élről indul.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 4-6 GROSJEAN
Grosjean szintén a Q2-ben távozott, és utólag 5 helyes rajtbüntetést is kapott. Ezzel szemben Kimi Raikkönen a Q2 kulcspillanatában (mikor még nem volt túl nedves a pálya) futott egy 10. legjobb időt, a Q3-ban is ugyanezen a helyen maradt. Panaszkodott arra, nem tudott hőmérsékletet növelni a gumikban.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 5-5 ROSBERG
Mondhatni, Schumacher igen kategorikusan megverte csapattársát (4-17. helyek). A szerencse is közrejátszott, mikor a Q1-ben 55 ezreddel szerezte meg az utolsó továbbjutó helyet. A Q2-ben Rosberg nem tudta bemelegíteni kerekeit, így neki ott véget is ért az edzés. Az extrém esős körülmények között Schumacher elővette régi esőmenő énjét.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 6-4 PEREZ
Bár végül hátrébb indul, mint Kobayashi, Perez pályán megverte csapattársát, 5 századdal. A Sauber számára azonban a felzárkózás nagydíja következik.

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 8-2 SENNA
Maldonado rendszeresen jobb, mint Senna, ezúttal is mindvégig erős teljesítményt nyújtott minden körülmény között. Senna a Q2-ben búcsúzott.

FORCE INDIA:
Időmérő: DI RESTA 6-4 HÜLKENBERG
Hülkenberg ezúttal fogott egyet di Restán. Az igazán kiemelkedő teljesítményt a Q3-ban mutatta, ahol sikerült egy hatodik időt futnia. Így vasárnap Hlkenberg 5. helyről indulhat a büntik alkalmazása után. di Resta is bejutott a Q3-ba, végül kilencekiknek indul.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 9-1 VERGNE
Silány teljesítmény, Vergne volt a szégyenkieső a Q1-ben. Ricciardo sem volt sokkal jobb nála.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN 8-2 PETROV
Kovalainen szokásához híven csapaton belül maga javára döntötte el a meccset, majdnem teljes másodperccel jobb volt, mint orosz csapattársa.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 6-4 PIC
Charles Pic 7 századdal verte meg csapattársát, kisebb győzelemmel ér fel ez.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 10-0 KARTHIKEYAN
Ismét de la Rosa. Talán annyi számít, hogy a különbség ezúttal csak 3 tized volt.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.