BÜNTI: Vettel 20 másodpercet hátra szabálytalan előzés miatt

A versenybírák elemezték azt az utolsó előtti körös előzést, amikor Sebastian Vettelnek sikerült visszavennie Jenson Buttontól a második helyet egy 6-os kanyarban végrehajtott előzést követően. A bírák figyelmét az keltette fel, hogy a kanyar utáni kigyorsításban Vettel teljes autószélességgel elhagyta a fehér csíkokkal jelzett versenypályát.

Ami késett, nem múlott, Sebastian Vettelt 20 másodperces verseny utáni büntetéssel súlytották a németországi versenybírák, amiért Jenson Buttont úgy előzte meg, hogy autója teljes felületével elhagyta a versenypályát. Amennyiben Vettel visszaadta volna a helyet Buttonnak a következő kanyarban, a büntetést megúszta volna.

Az incidenst követően Vettel elveszti második helyét, amelyet Button kap meg, Raikkönen is feljön a harmadik helyre, Kobayashi pedig így negyedik helyen végez. Sebastian Vettel csak ötödik.

Az biztos, még néhány hétig beszédtéma lesz ez a döntés a paddock-ban, hiszen a Red Bull és Vettel egyáltalán nem fogják jó néven venni a döntést.

A mi szerény véleményünk szerint bár Vettel valóban elhagyta a pályát, az egésznek köze nem volt ahhoz, hogy megelőzi-e Buttont, vagy sem. Az is kérdéses számunkra, mehetett-e volna egyáltalán a pályán a 6-os kanyarból kijövet a német.


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.