May the Force be with you (Force India)

Csapat: 8. hely (46 pont, -184)

Paul di Resta: 13. hely (27 pont, -127)
Nico Hülkenberg: 15. hely (19 pont, -135)

Elég hátul vannak, pedig néhány jó hétvégéjük is volt az utóbbi időben. Az tény, a szezon silányan kezdték, a Toro Rossóval harcoltak a Caterham előtti helyekért, sokszor éppen lucky looserként úszták meg pilótáik a kiesést a Q1-ben. Két fiatal tehetséges pilótájuk van, és összességében úgy gondoljuk, mindkettejük felfele ívelő pályán vannak.

Szerencsétlen esetek is közrejátszottak abban, hogy amikor pontot szerezhettek volna, nem tették. Például Paul di Resta Angliában akaratán kívül sodródott ki a pályáról. Azon a hétvégén jobb volt addig csapattársánál, Hülkenberg pedig pontokban végzett, di Resta tehát jónéhány ponttól elesett.

Máskor azonban valamit nagyon elrontanak. Németországban nagyon ügyesen kvalifikálták magukat, aztán száraz pályán elvéreztek. Felemás szezonjuk van, és úgy tűnik, a szezon második felére a Williams-Renaulttal kell majd saját harcukat megvívják. A Sauber-Ferrari 30 pontnál is többel húzott el, a középmezőnyben ez már behozhatatlan előnynek tűnik. Bár középmezőnyös is tud 18 pontot szerezni egy hétvégé alatt, ez már bizonyított tény.

Paul di Resta összetettben két ponttal van schumacher mögött, négy ponttal Felipe Massa előtt, viszont ellentétben a másik kettővel, számára ez még valamennyire pozitívumként is elkönyvelhető.

FACE TO FACE

Időmérő: DI RESTA 6-4 HÜLKENBERG
Verseny: DI RESTA 6-4 HÜLKENBERG

Az egymással vívott harcban úgy gondoljuk, reális a 6-4 arány. di Resta mintha jobbnak mutatkozna, azonban Hülkenberg időnként túlteljesít, ilyenkor csapattársát is megveri. Kiegyensúlyozott csapat, az összteljesítménynek ez még idén jót tehet.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.