Sauber-reneszánsz (Sauber)

Csapat: 6. hely (80 pont, -150)

Sergio Perez: 9. hely (47 pont, -107)
Kobayashi Kamui: 10. hely (33 pont, -121 pont)

A Lotus mellett ők lehetnek a második idei kellemes meglepetés. Bár egy-egy hétvégéjük nagyon rosszul jön össze, összességében a csapatról az a kép alakult ki idén, hogy bármelyik hétvégén meglepetést okozhatnak. Valósággal minden rajtnál mi magunk is azt nézzük fél szemmel, mennyire jól helyezkedik Kobayashi vagy Perez. Többször fordult már elő, hogy rossz rajthelyezésből szereztek komoly pontokat. Kicsit olyanok, mint a Lotus. Egy rossz időmérőt egy jó versennyel simán kiváltanak. Voltak már győzelemhez is közel, mikor Sergio Perez kis híján kifogott Fernando Alonsón Malajzíában, de végül nem jött össze a győzelem.

Különös a Sauber csapat azért is, mert nő vezeti. Monisha Kalterborn nemrég vezeti a csapatot, idén társtulajdonossá is vált. A Peter Sauber által alapított, ideiglenesen BMW által társtulajdonolt csapat túlélte a változásokat, a kilépő német autógáyrtót. Története során olyan pilótáknak adott karrierje elején esélyt, mint Felipe Massa vagy éppen Kimi Raikkönen. Most a Sauber saját reneszánszát élheti.

Mostanra már túlságosan kiismerhetővé vált az idei szezon, hogy egy futamgyőzelmet összehozzanak. Viszont a maguk 80 pontjával eltávolodtak a középmezőnytől, és még talán arra is esélyük van, hogy befogják a Mercedest. Ehhez azonban konstans pontszerzésre van szükségük. A Sauber idén szerethető, és színt ad a 2012-es szezon palettájához.

FACE TO FACE

Időmérő: KOBAYASHI 6-4 PEREZ
Verseny: KOBAYASHI 5-5 PEREZ
Bár eddig inkább Perez marad emlékeztetes az idei szezonban, idősebb csapattársa mégis jobban teljesített egy egyébként eléggé kiegyensúlyozott csapatban. Perez egyszer-kétszer forróvérű volt, és nem vált hasznára. Ezzel szemben Kobayashi – japán lévén – általában mindig forrófejű, de ellentétben más japán elődjeivel zseniális érzéke van ahhoz, hogy mikor lehet előzni, és mikor nem. Sokszor próbálkozik, sikerül is neki, és károk sem maradnak egy-egy manőver után.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.