Felemás, formálható még (McLaren)

Csapat: 3. hely (160 pont, -70)

Jenson Button: 7. hely (68 pont, -86)
Lewis Hamilton: 5. hely (92 pont, -62)

A McLaren talán a legjobbkor mentheti meg ezt a szezont. Valencia és Nagy-Britannia silányul sikerült, de új fejlesztéseiknek köszönhetően is Németországban fordítottak, ráadásul az éppen mélyponton levő Buttonnal.

Hamilton hátránya olyan nagy a bajnokságban, hogy szerintünk ezt már reálisan nem tudja behozni. 62 pont az már két és fél nagydíjnyi pontelőny, ami az idei szezonban, ahol a konstans pontszerzés a menő, óriási hátrány. Kicsit úgy van Hamilton, mint a 2010es szeonban. Ott is végig az élen levők között volt, valahogy a végére mégis már csak matematikailag volt esélye, de a realitás azt mondta, nem futhat be vb-győztesként. Valahogy ez az év is ilyen.

Így viszont Button és Hamilton közösen talán még többet tehetnek a McLarenért, és talán a csapatnak adhatnak esélyt, hogy mégis VB-t nyerjen. Hátrányuk 70 pont, de két pilótával ez még simán behozható. Lehet, a múlt hétvégi Red Bull-McLaren bakalódás egy hosszabb távú kiéleződő idei versenyt is jelenthet. Ebbe a Ferrari is beleszólhat, de ez Massán áll.

Lewis Hamilton idén megváltozott. Valószínűleg René Scherzinger visszatérése az életébe is segített ezen, de teljesen más Hamiltont látni a sajóttájékoztatókon, nyilatkozatokon, és magukon a versenyeken is. Nincs kapkodás, nincs idegeskedés, sokkal több a mosoly, kiegyensúlyozottság. Hamilton kvázi-zen lett, de ha nem is, az tény, Hamilton 2.0-át látunk az idén. És ez – szerintünk – a következő években még világbajnokságok megnyeréséhez fog vezetni. Ott a kimért attitűd, ami a fejlett autómotoros világban igen szükséges.

Jenson Button ezzel szemben idén engedte kicsúszni a bajnokságot keze közül. Az autóval harcol, nem találja el a beállításokat… egészen Németországig. Ott minden megváltozott. Apropó, emlékeztek, hogy Jenson Button nyerte meg az idei első, Ausztrál Nagydíjat? Ugye de rég volt?

FACE TO FACE

Időmérő: BUTTON 1-9 HAMILTON
Verseny: BUTTON 4-6 HAMILTON
Ezen a statisztikán, főleg az időmérősön, rendszeresen megütődünk. Ennyire nem domináns Hamilton szerepe, pedig összességében persze jobb Buttonnál idén, ez messziről látszik a pontokból, teljesítményből, morálból is. A McLarenen belül ez a szezon már a Hamiltoné, Button viszont igen jelentős pontmennyiséghet hozhat még a hátralevő tíz versenyen.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.