Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Csapat: 5. hely (105 pont, -125)

Michael Schumacher: 12. hely (29 pont, -125)
Nico Rosberg: 6. hely (76 pont, -78)

Kissé gyenglékedve, majd egy hétvégét nagyon jól összehozva, majd utána egy-két villanást leszámítva ismét gyengélkedve teljesít a német származású, német pilótákkal futó német csapat. Amelynek Angliában a bázisállomása. ŐSzintén nyilatkoznak, nem próbálják tagadni, hogy fejlődniük kell, reálisan mérik fel, hol tartanak. Csakhogy ez kezd már unalmas lenni. 2009-ban a Brawn GP világbajnokságot nyert. Amióta azonban a Mercedes bevásárolta magát a csapatba, mintha minden csak olyan langyos lenne.

Rosberg futamot nyert, legalább ő meg lehet békélve ezzel a szezonnal. Michael Schumacher várhatóan hosszabbítani fog a Mercedessel és jövőre is fut, de azt nem tudjuk, még meddig tart lalkesedése így, hogy a jelentős eredmények nem jönnek. Szerencséje a Mercedesnek, hogy Schumacher imád autóversenyezni, és már hobbiból is kitartó.

A Mercedes ötödik összetettben, és nincs reális esélye, hogy beérje az előtte levőket. Az pedig, hogy a szezon második felében azzal foglalkozzon, hogy a Sauber ne érje utol, nem túl kecsegtető perspektíva. Úgyhogy nyomás pódiumokat gyűjteni!

FACE TO FACE

Időmérő: SCHUMACHER 5-5 ROSBERG
Verseny: SCHUMACHER 4-6 ROSBERG
A pontszámbeli eltérés ellenére nem olyan nagy az eltérés a csapatban. Több olyan hétvége is volt, ahol Schumacher konstansul jobbnak mutatkozott, ez pedig eltőrő helyzetet mutat az előző két szezonhoz képest. Schumacher sokkal versenyképesebb, az időmérőket többször is jól összehozta. A Magyar Nagydíj tükrében morális leőnye lehet azáltal, hogy idén a másik lassú pályán Monacóban pole-pozíciót szerzett. Rosberg oldalán azonban egy győzelem van, és valószínűleg ezt a Mercedes csapat a szezon végéig nem felejti el.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.