Langyos (Williams)

Csapat: 7. hely (47 pont, -183)

Pastor Maldonado: 11. hely (29 pont, -125)
Bruno Senna:  16. hely (18 pont, -136)

Jobban is mehetne a Williamsnak, az az igazság, hiszen idén futamgyőzelmük is van. Pastor Maldonado bebizonyította, mennyire sokszínű: képes teljes higgadtsággal megnyerni egy futamot. És képes játszi könnyedséggel, szabálytalanul vagy szabályosan ellenfeleket kilökni a pályáról. A dél-amerikai nagyon hamar elveszti a fejét, főleg ha őt előzik. Türelmetlen, a paddock egyre nagyobb része már legalább egyszer felháborodott rá az idén. Ezzel szemben Bruno Senna sehol nincs, alig látod, pontokban is legrosszabban áll a Toro Rossókat és a gyenge csapatokat leszámítva.

Az öreg Frank Williams mégis nagyon szereti. Állítólag nagyon jó csapatember Senna, az is lehet, Williams a pilóta nagybátyjáért, Ayrton Sennáért érez utólag felelősséget, azért ragaszkodik a fiatal brazilhoz.

A Williams a középmezőny rosszabbik felén áll, jelen pillanatban annyi esélye maradt, hogy stabilizálja esetleg hetedik helyét, de ennél többre nem nagyon számíthat. Jelenlegi pontszámának több mint felét egy pilóta egy futam alatt szerezte, azon az emlékezetes Spanyol Nagydíjon. Pedig egy körön a Williams nem rossz, Maldonado rendszeres előfizetője a szombati Q3-as edzésnek.

FACE TO FACE

Időmérő: MALDONADO 8-2 SENNA
Verseny: MALDONADO 5-5 SENNA
Maldonado abszolút domináns lenne, ha forrófejűsége már nem okozott volna több kiesést is a szezonban. Általánban Senna akkor szerez egy pontot a közvetlen versenyben, amikor Maldonado hibázik.

Hátra arc (HRT)

May the Force be with you (Force India)

Hogyan frusztráld magad bajnokságvezetőként (Red Bull)

Sauber-reneszánsz (Sauber)

Hol vagy, középmezőny? (Caterham)

Piros leplet (lapot?) a bikának (Toro Rosso)

Nyílegyenesen a dobogóra, így menthető a szezon (Mercedes)

Felemás, formálható még (McLaren)

Semmi (Marussia)

Az örök remény és ígéret tere (Lotus)

Langyos (Williams)

Majdnem csúcs (Ferrari)


Tags: , ,

A hozzászólások le vannak zárva.