Nem Red Bullnak való vidék (első nap a Hungaroringen)

Határozottan a McLaren napja volt pénteken a mogyoródi pályán, amely a már szokásos Magyar Nagydíj helyszíne. Lewis Hamilton megnyerte mindkét mai szabadedzést.

A délelőtti teljesen száraz edzésen a virtuális első sor teljesen a McLarené volt, Hamilton és Button voltak azok a pilóták, akik 1.23.0 alatti időt tudtak futni. Mellettük fejlődő pályát mutatott Kimi Raikkönen is, aki igen eltökélt abban, hogy idei első győzelmét végre összehozza. Szintén pozitív Bruno Senna szereplése, akit az időközi értékelésünkben tisztességesen elmeszeltünk. A második szabadedzésen harmadik volt.

A Ferrari ott van talán, ahol szeretne. Nincsenek is az élen, de jól szerepelnek, és külön kiemelendő Felipe Massa, aki nem végzett 6. hely alatt egyik edzésen sem. Alonso is a Top10 első felében végzett, ez kiváló kiindulópont arra a második helyre, ami szerintünk egy óriási morális fölényt jelenete a spanyolnak a nyári szünet előtt.

A gyengén szereplők között kiemelkedik a két Red Bull Renault pilóta, akik közül Vettel legjobb helyezése 8. volt, míg Webber az első tíz helyet sem fogta meg. Nem tudni pontosan, mennyire számít ebben a hét közepén módosított szabályzat, amely válaszol a múlt hétvégén megjelent nyomaték-botrányra. A motorvezérlési trükk már nem használható, azonban a két pilóta esőre és egyensúlra panaszkodott, szerintünk a szabályváltás nincs befolyással teljesítmányükre.

Michael Schumacher a 12. kanyarban összetörte autóját, de inkább csak kisebb zúzódás ez, mint egy komoly javítanivaló péntek éjszakára.

A pilótáknak lehetőségük volt péntek délután a nedves és átmeneti gumikat is kipróbálni, ugyanis fél órával az edzés vége előtt egy tisztességes zápor elmosta és egyben felfrissítette a pályát. Ilyen záporra egyébként egyelőre a vasárnapi versenyen is számítani lehet, míg szombatra teljesen száraz időt jósol a Formula1.com.

Íme a két edzés végeredménye:

A képen látható 34 perc, ami még hátravan azért nem releváns már, mert ekkortájt eredt el az eső, a sorrend ezt követően már nem változott.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.