A Red Bull és a McLaren tűnik esélyesnek a rajtelsőségre


Enyhén meglepetésszerűen remekül szerepelt a két Red Bull Renault autó a harmadik szabadedzésen. Mark Webber megnyerte az edzést, Sebastian Vettel pedig harmadik helyen végzett. Tűként szúrta be Lewis Hamilton magát második helyre és folytatta saját kimagasló teljesítményét ezen a hétvégén.

Bruno Senna szombat déli negyedik helyezése csak megerősíti a tegnap elért harmadik helyet, vagyis elképzelhető az, hogy a brazil pilóta részéről önmagához ért meglepetést láthatunk a hétvégén, legalábbis ami a rajthelyezését illeti.

Fernando Alonso sincs messze, de úgy tűnik, lassan stabil negyedik-ötödik helyet képes csak összehozni a hétvégén. Amennyiben az időmérő edzésen is hasonló eredményt ér el, ez számára enyhén alulteljesítést jelenthet a vasárnapi versenyen is. Ha a Red Bull és a McLaren legalább egy-egy pilótával megveri Alonsót a hétvégén, akkor ugyanis szerintünk a száguldó cirkusz azzal az érzéssel megy nyári szabadságra, hogy a Ferrari ősszel még behozható.

A Lotus eddigi teljesítménye továbbra sem az, amit a csapatnál szeretnének. Raikkönen futamgyőzelmét sokan szívesen látnák pont a Magyar Nagydíjon megvalósulni, viszont az edzésidők megint nem megfelelők ennek. A Lotus abban reménykedhet, hogy sikerül esetleg egy második sort megfogni, ez az a hely, ahonnan legalább megpróbálhatnának futamot szerezni.

Jenson Button botlott egyet, és jelen pillanatban nem látjuk, mit is tudna a brit elérni a mezőnyben, valahogy mégis az élbolyban látjuk őt.

Az időmérő edzés Magyarországon fontosabb, mint máshol, ugyanis a mgoyoródi pályán nehéz előzni, szűk és lassú. A rajtsorrend sokszor nagyon sokban hasonlíthat a végső rangsorhoz.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.