FACE TO FACE Magyarország után

A Magyar Nagydíj újabb fordulója volt a csapatokon belüli versengésnek.

RED BULL
Időmérő: VETTEL 6-5 WEBBER
Verseny:  VETTEL 6-5 WEBBER
Vettel ezen a hétvégén abszolút dominálta a Red Bullon belüli eredményeket. Webber Q2-es kiesése jelentette talán a legfontosabb törést. Innen kezdve egy Red Bull versenyző harcolt bármennyire is az élen. Összetettben Webber még mindig Vettel előtt van a bajnokságban, de Vettel utóbbi két versenye abba az irányba mutat, hogy a német szezonjának második fele lesz az erősebb.

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 1-10 HAMILTON
Verseny:  BUTTON 4-7 HAMILTON
Hamilton magabiztossága az utóbbi idő rosszabb eredményei ellenére egyre erősebb. Viszont Magyarországon azt is megmutatta, hogyan lehet egy teljes hétvégét dominálni a Formula 1-ben. Button is alapvetően jól szerepelt, valamennyire ráerősített németországi teljesítményére, Button versenyét inkább a rossz gumitaktika befolyásolta. Viszont csapaton belül végig Hamilton volt a jobb, ezért egy-egy pontja teljesen megérdemelt.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 11-0 MASSA
Verseny:  ALONSO 11-0 MASSA
No comment :-) Ezt már annyiszor leírtuk az idén, hogy nem lehet semmit hozzáfűzni. Ha valahol teljesen evidens a csapatsorrend a csapaton belül, akkor a Ferrari az. Massa helye a csapatban ismét pletykák tárgya lett.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 4-7 GROSJEAN
Verseny:  RAIKKÖNEN 8-3 GROSJEAN
A Lotus csapat talán a legérdekesebb történet az idei szezonban. És ezen belül is sajátos az, hogy míg a szombati időmérőkön a fiatal Grosjean az, aki inkább összehozza az egy jobb kört, addig a futamon Raikkönen kúlsága, magabiztossága, régisége, tapasztalat mondja ki a végső szót. Mogyoródon egy kukcspillanat döntötte el a kérdést, bár ha nem is előzi meg a 45. kör elején a finn a franciát, ez később még megtörténhetett volna. A csapat viszont összességében nyújt szépe teljesítményt, és reálisan megfoghatja a végső harmadik helyet a csapatösszetettben.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 5-6 ROSBERG
Verseny:  SCHUMACHER 4-7 ROSBERG
Rosberg jobb volt, mint Schumacher, és kb. ennyi. A teljes csapat gyenge volt.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 6-5 PEREZ
Verseny:  KOBAYASHI 5-6 PEREZ
Akárcsak a Mercedesnél, annyira gyenge volt a csapat összteljesítménye, hogy elenyésző, csapaton belül mi történt. Azonban a statisztikai kedvéért: a szenvedésben Perez azért jobban teljesített.

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 9-2 SENNA
Verseny:  MALDONADO 5-6 SENNA
Bruno Senna volt a Magyar Nagydíj kellemes középmezőnyös meglepetése. Tulajdonképpen ő volt az egyedüli, aki valamennyire is felvette a versenyt az élcsapatok gyengébb teljesítőivel. Csapaton belül Maldonadónak sikerült az időmérőn túlteljesítenie Sennát, de amint az már többször is megtörtént idén, Senna vasárnap fordított. A Magyar Nagydíjon ez a fordítás a verseny első 200 méterében sikerült. Egyszerűen lerajtolta Maldonadót. És utána sem állt meg. Senna moráljának a magyar teljesítmény nagyon jól jött.

FORCE INDIA:
Időmérő: DI RESTA 6-5 HÜLKENBERG
Verseny:  DI RESTA 6-5 HÜLKENBERG
Szintén gyenge összeteljesítmény. Szombaton sikerült Hülkenbergnek a Q3-ba bejutnia, viszont a versenyen inkább küszködés volt a legfőbb téma. Csapaton belül úgy tűnik, Hülkenberg kezdi folyamatosabb jelleggel is legyőzni di Restát, bár a szezon elején ez a helyzet még fordított volt. A belső harc egyébként a pilóták Force Indiás jövőjét is komolyan befolyásolhatja.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 9-2 VERGNE
Verseny:  RICCIARDO 7-4 VERGNE
A semmi sehol harcában Vergne edzésen megverte Ricciardót, aki aztán vasárnap visszaütött. Az előkelő 16-18. helyekért.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN 9-2 PETROV
Verseny:  KOVALAINEN 6-5 PETROV
Kovalainen és Kovalainen. A finnek sikerült valamennyire magához ragadni a csapat vezető pilóta szerepét, bár a helyzet közel sem olyan evidens.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 6-5 PIC
Verseny:  GLOCK 7-4 PIC
Pic megverte Glockot a Magyar Nagydíjon, szombaton is, vasárnap is. Gratula.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 11-0 KARTHIKEYAN
Verseny:  DE LA ROSA 10-0 KARTHIKEYAN (egy versenyen nem indultak)
No comment, de la Rosa rulez.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.