A két leader és a két csordányi követő: az F1 félúton

Lejárt a Német és Magyar Nagydíj, és a McLaren és a Lotus feltörését láthatjuk a porondon, és Fernando Alonso megerősödését az összetett rangsorban.

Szóval ez a szitu.

Kik vezetnek?

Alonso és a Red Bull. Alonso Németországban győzött, még nagyobb előnyt alakított ki.  34 pont. Aztán Magyarországon ötödik lett, és még nagyobb előnyt alakított ki. 40 pont. Hát nem zseniális?

A Red Bull a maga módján 53 ponttal vezet, ami több is volt már ebben a szezonban, de még így is egy igen kényelmes előnyt jelent. Viszont nem akkorát, amivel a győzelem garantált lenne a szezon végén.

A hajtók

Egyéniben négy pilóta áll egymástól 8 pontra. Mark Webber 124, Sebastian Vettel 122, Lewis Hamilton 117, Kimi Raikkönen pedig 116 ponttal vág neki a szezon második felének. Alonso szerencsés is, ugyanis versenyről versenyre változik a helyzet a többiek között, így egymástól vesznek el pontot. A Hungaroringen például Fernando Alonso ötödik helyen végzett, előnyét mégis 6 ponttal növelte a második helyezetthez képest. Igaz, Hamilton is, Raikkönen is, Vettel is távolságot csökkentett, de az élen levő pszichológiája mindig a második helyet nézi. Igaz, Alonso azt már rég elmondta, hogy szerinte idén csak Hamilton és ő számítanak, de ez trükközés is lehetett.

Csapatösszetettben három csapat mindössze négy pont eltéréssel üldözik a Red Bullt. A sorrend versenyről versenyre változik, Magyarországon például mind a McLaren, mind a Lotus átugrotta a Ferrarit, bár az utóbbinak 17 pont előnye volt a verseny előtt. A Red Bull összesen 10 pontot vesztett Magyarországon, maradt 50-nel.

Amin múlik a két világbajnokság

A csapatok versenyében egyértelműen az dönt, hogy mennyire teljesít jól egy csapat mindkét pilótája. A Red Bull sikerének eddigi kulcsa, hogy mind Webber, mind Vettel az élbolyban vannak, és a csapat konyhájára hoznak. A csapatkozéhió tekintetében minden más csapatnál ott a fekete bárány. De az nem mindegy, a feketebárány mennyit ront. Button és Grosjean most holtversenyben állnak 76 ponton, Felipe Massa viszont alig 25 pontot gyűjtött a Ferrarinak. Alonso 40 pontos vezetése így alakul át negyedik hellyé a csapatösszetettben. Tehát tessék mindkét pilótának pontot szerezni, állandóan. És akkor lesz egy VB. Teljesen reálisan úgy látjuk, hogy a Red Bull baja két esetben gyűlhet meg bárkivel: a Lotus hamar nyer egy futamot, és ez akkora löketet ad a csapatnak és a pilótáknak, hogy utolérik az élen járókat. Ne felejtsük, Mogyoródon a Red Bull 63 pontról

Az egyéni világbajnokság – és ez is elhangzott az okosak részéről – az állandó teljesítésről szól. Alonso magyarországi ötödik helye és az ezzel járó 10 pont ugyanolyan fontos, mint egy futamgyőzelem.

De ki az igazi győztes?

A nézők. Idén nézhető, végigizgulható egy-egy futam, borulnak a sorrendek, lehet taktikázni, sőt, az eső is annyiszor bekavar, mint rég tette. Minden fűszer hozzáadva. És még csak a szezon felénél vagyunk. Úgyhogy drukkolásra fel, sok rajongó kedvencének van esélye.


Tags: , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.