Ferrarik, Lotusok és Sauberek tündökölhetnek a rajtrácson? Belga időmérő előzetes

Ez lehetséges, ugyanis a három csapat pilótái mutatkoztak a legjobb kondiban a szombati időmérő előtti utolsó szabadedzésen, amikor végre sütött a nap.

Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy a csapatonak mindössze egy száraz pályás szabadedzés állt rendelkezésükre (egy óra a normál négy helyett), hogy megpróbálják eltalálni a beállításokat. Az utolsó szabadedzés és az időmérő között két óra van, amikor is alig van idő az adatok kielemzésére és döntések meghozatalára. A sorrend szombat délutánra még borulhat.

Tény, Fernando Alonso a leggyorsabbnak bizonyult, őt egyedül Kimi Raikkönen tudta megközelíteni annyira, hogy komoly kihívónak bizonyuljon a délutáni időmérőre. Figyelemre méltó a két Sauber-Ferrari teljesítménye Perez és Kobayashi egy második sorra esélyes helyeket töltöttek be, mi több, az edzés lezajlását tekintve mindvégig jól haladtak, teljesítményük a hétvége eddigi eseményeinek tükrében nem is meglepő. Mindenesetre egyelőre úgy tűnik, a középmezőnyből ők kasszálhatnak a legtöbb pontot hétvégén, ami abban is segítheti őket, hogy összetettben megközelítsék a Mercedest.

Apropó Mercedes, szombat délelőtti teljesítményük silány volt, Rosberg váltója elromlott (itt már várjuk is az öt helyes rajtbüntetést), Schumacher pedig csak 12. helyen végzett.

A Lotusok jó formában vannak. Futamgyőzelmük kulcsfontosságú eleme pedig éppen az lehet, hogy ma a rajton előkelő helyet szereznek. Eddigi futamaikon többnyire mindig hátrébb kellett kezdjenek, és üldöző hadjárataik eddig mindig csak pódiumhoz voltak elégségesek. Most viszont ott lehet a tarsolyukban az első valós győzelem esélye. Ők lennének a hatodik csapat ebben a szezonban, amelynek ez sikerül.

Button menti a McLaren becsületét, ugyanis sikerült negyedik helyen végezni, míg Lewis Hamilton mindvégig küszködni látszott saját McLarenével.

A Red Bull nem volt meggyőző, Vettel is Webber is tűrhető időket futottak, de ez nem volt elégséges.

A szombati időmérő edzésre jó időt jeleznek előre, bár a belga körülmények sokszor tízpercenként változhatnak. A SkySports kommentátorai szerint az első rajtkockára leginkább Alonso vagy valamelyik Lotus-Renault pilóta esélyes.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.