345-tel a győzelemért. Olasz Nagydíj előzetes

Az év leggyorsabb futama várhatóan csak még szorosabbá teszi a pilóták és csapatok bajnokságát. Európa utolsó idei futamát élvezhetjük, ahol a végsebességek 340 km/óra fölé is hághatnak.

Nem a gumitaktikák versenye lesz, ezt több jel is alátámasztja. Egyrészt a Pirelli szombaton nyilatkozott, egyfutamos taktikákra számít. Másrészt a szombati időmérőn alig volt különbség a két keverék között, mi több, mindkét keverék nem az első körön nyújtotta legjobb teljesítményét, ezek szerint a kopásuk sem túl gyors. Harmadrészt még a pénteki edzéseken Kimi Raikkönen a puhább keveréket próbálta egyvégtében 23 körön át, és még bírta volna jelentős kopás nélkül. Ezekből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy tényleg egy kiállásos taktikákat láthatunk. Az lehet majd érdekes, a tizedik helytől hátrafele ki választ esetleg kemény keveréket először és ezzel ki dönt úgy, más taktikát követ, mint az élen járók.

Szerintünk a McLaren nyeri meg ezt a futamot. Viszont nem tudjuk eldönteni, melyik pilótával. Volt már egy hasonló helyzet, amikor Ausztráliában Hamilton indult az élről de mégis Button tudott felülkerekedni, mert jobban óvta gumijait. Fernando Alonso jelenthetett volna veszélyt az első sorban levő párosra, viszont a tizedik rajtpozíció legalább 10-15 másodpercet fog jelenteni hátrnáyban, mire Alonso esetleg felküzdi magát harmadik helyre, a pénteken és szombaton látott minimális eltérések tükrében pedig ez behozhatatlan távolság lehet.

Érdekes lesz Fernando Alonso üldözőharca, a világbajnokság éllovasa egy peches technikai malőr miatt csak tizedik helyről indul, viszont a Ferrari annyira jól viselkedik otthoni pályáján, hogy a spanyolt sokszor fogjuk előzni látni. Nagy érdeklődéssel várjuk a rajtszereplését, és azokat a pillanatokat, amikor Kimi Raikkönent, illetve Sebastian Vettelt utoléri. E két utóbbi harca is érdekes lesz egyébként, a finn a rajtnál éppen a német autója hátát bámulhatja, és meggyőződésünk, a finn célja átugorni a világbajnokot még a rajtnál.

Raikkönen 23 körös próbafutama egyébként annak jele is lehet, hogy a Lotus legjobban fogja kezelni a gumikat Monzában. Ezért Raikkönen esetében nem zárjuk ki a dobogót, mint ahogy természetesen a Ferrarik esetében sem.

Di Restának már csak azért is drukkolunk, mert szombaton igen erős teljesítményt nyújtott, alkalmak voltak, amikor felvette a versenyt egy-egy gyors körön a Ferrarikkal és McLarenekkel. Igaz, a skót csak kilencedik helyről indul, de a nagy izgalmak kellős közepén van, még jól is kikerülhet belőlük.

Apropó előzés, az Olasz Nagydíjon két DRS-zóna van. Igaz, a DRS tavaly sem segítette Lewis Hamiltont, hogy megelőzze Schumachert, 20 körön át kergette a németet. Idén lehet, másképp lesz, de lehet, hogy nem.

Nem tudjuk eldönteni, a Mercedes jól vagy rosszul fog szerepelni. Szerintünk ez akkor fog látszani, mikor megteszik első köreiket a kemény keverékű gumiszetten. A Mercedes Kína óta talán nem volt ennyire kedvező helyzetben, alkalmuk van mindkét pilótával jelentős pontokhoz jutni, Schumacher ezt a célt is tűzte csapatának mára.

Rajtsorrend

HAMILTON – BUTTON
MASSA – SCHUMACHER
VETTEL – ROSBERG
RAIKKÖNEN – KOBAYASHI
DI RESTA (bünti) – ALONSO
WEBBER – PEREZ
SENNA – RICCIARDO
D’AMBROSIO – VERGNE
KOVALAINEN – PETROV
GLOCK – PIC
KARTHIKEYAN – MALDONADO (bünti)
DE LA ROSA – HÜLKENBERG


Tags: , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.