Face to Face az időmérőkön: 13. forduló

Csapatokon belül birokra kelnek.A büntiket nem számoljuk, csak a pályán elért eredményeket. Ha kiesnek, az számít, ki jutott messzibbre. Ha egymást ütik ki, akkor azon még gondolkodunk.

RED BULL
Időmérő: VETTEL 7-6 WEBBER
Mintha Vettel lassan kezdené ismét átvenni a hatalmat a Red Bull csapatban. Az van szerintünk, hogy amióta a Red Bull inkább lefele csúszik, azóta Vettel brillianciája konkrét helyekben, pontokban is megmutatkozik. Ki tudja hozni a német a rossz autóból is a legjobbat, míg ausztrál csapattársa csak akkor remekel, ha az autó önmaga is jó. Lehet ez a tehetség kell egy világbajnokhoz.

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 2-11 HAMILTON
Bár összességében Hamilton az egész szezonban jobban kvalifikálta magát (kivételeket leszámítva) ez most nem volta olyan egyértelmű. Button bégül egy tizeddel maradt el, igaz, többször kellett ehhez próbálkoznia.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 12-1 MASSA
Massa, oaaaaaauuuu! A technikai meghibásodása kellett ehhez. De akkor is, talán ez lett volna az az időmérő, ahol Massa a legközelebb lett volna csapattársához a köridőket tekintve.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 6-7 GROSJEAN
Grosjean kispadon, easy jog Raikkönnennek. d’Ambrosio tesztpilóta pedig mérföldekre maradt el a finn éllovastól.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 7-6 ROSBERG
Év elején nem gondoltuk volna, hogy Schumacher ennyire fogja tartani a tempót csapatán belül. Most szombaton is versenyképes volt, tulajdonképpen eddig a teljes hétvégén csapattársa előtt volt.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 8-5 PEREZ
Nekünk folyamatosan az az érzésünk, Perez a jobb, dinamikusabb. De most is Kobayashi a megfelelő pillanatban futotta meg a legjobb körét, becsúszott a Q3-ba.

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 11-2 SENNA
Ha ennyire jól menne Maldonadonak a versenyen is (például sikerülne befejezni mindegyiket), akkor valószínűleg sokkal több pontja lenne összetettben is. Maldonado most megint jobb volt, de nem sikerült a Top10-be bejutnia. Gondoltátok volna, hogy a spanyol győzelem után Maldonado nem szerzett egy pontot sem?

FORCE INDIA:
Időmérő: DI RESTA 7-6 HÜLKENBERG
Ezen a hétvégén úgy tűnik, Paul di Resta rakta össze jobban autóját az időmérőre és futamra. Hülkenberg peches is volt, a technika már a Q1-ben cserbenhagyta, viszont szerintünk ezt a kört amúgy is di Resta vitte volna. Most egyszerűen gyorsabb.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 10-3 VERGNE
Daniel Ricciardo általában jobb Vergnénél szombaton, ez most sem volt másképp: Továbbra is az összeteljesítménnyel van gond, a középmezőny sereghajtója maradt a kis Red Bull csapat.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN 11-2 PETROV
Kovalainen most már egyértelműen az időmérők koronázatlan királya. Egy körön ő kerül igazából olyan helyzetbe, hogy a Q1 végén még izguljunk azért, hátha bejut a Q2-be. A versenyen szokott inkább a csapatsorrend borulni.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 8-5 PIC
Ez megint Glock volt, de csak négy százados hajszállal.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 12-1 KARTHIKEYAN
Karthikeyan, ouuuaaaaaaauuuu!!! Nem is tudjuk, hogy történhetett.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.