Hamilton és a McLaren pszichológiai csatagyőzelme

Szombaton a McLaren és Hamilton megnyerték a 2012-es szezon pszichológiai csatáját. Ha a versenyt is megnyerik, szerintünk a szezont szerzik meg mindkét világbajnokságban.

Alonso VB-címe komoly veszélyben van. Már többször írtunk arról, hogy a Szingapúri Nagydíj pszichológiailag fontos állomás a szezon utolsó hét futamos hajrájában. De eddig úgy gondoltuk, a csapat-VB-ben. Viszont talán nemcsak ott. Lewis Hamiltonnak és csapatának lehetősége van egy szombati első rajtkockát tetéző futamgyőzelemmel végképp domináns helyzetbe kerülni. Hamilton második győzelme lenne sorozatban, a McLarennek viszont a negyedik.

Hamilton ma egy nagyot fordított. És ez alátámasztja, hogy a McLaren nagyon magas hullámon van, harmadik első rajtkockáját szerzi meg, és jogosan készül a negyedik sorozat-győzelmére, a 2012-es abszolút kiszámíthatatlan szezonban

Képzeljétek el a következő helyzetet: elkezdődik pénteken a hétvége: az első szabadedzésen 46 ezreddel megveri Hamiltont. A második szabadedzésemn már több tizeddel. Ez péntek. Szombaton az utolsó szabadedzésen megint mindenkit megver. A Red Bull stabil, jól viselkedik.

Jön az időmérő edzés: a Q1-ben Hamilton még a keményebb keverékű gumin, mikor nincs tét, két ezreddel jobb időt fut. Utána jön a Q2-, amikor azért már a top csapatok is minden beállítást feltekernek, Hamilton megint jobbat fut – ezúttal egy tizeddel –  mint Vettel. És utána jön a Q3, amikor Hamilton még jobb köridőt fut, Vettel és a Red Bull valamiért nem melegíti fel eléggé a gumikat, és kikap 5 tizeddel. És ráadásul jön az őrült Maldonado, és be is varrja magát Hamilton és Vettel közé.

És Szingapúrban az előző három évben az első helyről rajtoló pilóta nyert. Mert utcai pálya, nehéz az előzés.

Hogy éreznétek magatokat Vettel helyében szombat este?

Alonso 37 pont előnnyel vág neki a Szingapúri Nagydíjnak, egy taktikailag fontos ötödik helyről, egy viszonylag gyengén teljesítő Ferrarival. De ha holnap 13 pontnál többet veszít, akkor

A csapat-VB-ben a Red Bull 29 pont előnnyel indul. De Hamilton Vettel, Button pedig Webber előtt indul. Ha a McLaren egy olyan pályán is jobban teljesít, ami a Red Bullt jellemzői alapján favorizálja, akkor mi, az F1BLOG írói a McLarent kikiáltjuk idő előtt VB-győztesnek.


Tags: , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.