SZINGAPÚRI NAGYDÍJ: McLaren fölény, Alonso jól tartja magát. Időmérő elemzés

Lewis Hamilton megnyerte a Szingapúri Nagydíj szombati időmérő edzését és első helyről indulhat a vasárnapi nagydíjon. Őt a rajtfelállásban némi meglepetésre Pastor Maldonado követi, míg a hétvégi eddigi csúcsembere, Sebastian Vettel harmadik helyről kezdhet neki az év leghosszabb és egyben egyedüli teljesen éjszakai futamának.

A szabadedzéseket követően úgy tűnt, Sebastian Vettel top favorit az időmérő megnyerésére, Lewis Hamilton, Fernando Alonso jelenthetnek talán valami halvány veszélyt erre a pozícióra. Aztán az időmérőn nem minden így alakult.

A Q1 szokás szerint a 18. helyről szólt, arról az egy pozícióról, amin nemcsak a gyengébb Caterham, Marussia és HRT pilótái eshetnek ki az edzésből. Ezúttal a ludas Kobayasahi Kamui volt, aki ráerősített, a Sauber-Ferrari csapat nem igazán van csúcson az extrém levegőnedvesség körülményei között. Egyes pilóták kénytelen voltak már egy szett szuperlágy gumit is elhasználniuk, hogy bent maradhassanak, említésre méltó a két Lotus-Renault esete, Raikkönen és Grosjean is megtették ezt a mozdulatot. Azok közül, akik nem kellett szuperlágyon autózzanak, hanem beérték a lágy keveréken is, Hamilton Vettelnél mindössze két ezreddel bizonyult jobbnak. Bár tétje nem volt ennek az eredménynek, mégis mintha jelezte volna, a McLarennek sikerült felzárkóznia a Red Bullra az időmérő kezdetére. MArk Webber harmadik legjobb időt ért el a hasonló keveréken futók között, de elmaradása máris 5 tized volt. Csak a vicc kedvéért, Pastor Maldonado ekkor még 1.49-es skálán mozgott, szuperlágy gumikkal. 1.49.

A Q2 aztán a Vettel-Hamilton kérdést fokozni kezdte. Hamilton viszonylag hamar megfutotta azt az 1.46.665-ös kört, ami a referenciaidő maradt a Q2 végére is, Vettel 1,3 tizeddel ez alatt teljesített. Ők ketten és Button voltak azok, akik egy körözésből máris teljesen biztosra megoldották továbbjutásukat, emiatt nem is kellett még egyszer pályára hajtaniuk, és ami nagyon fontos, két szett friss szuperlágy gumival maradtak a Q3-ra. Mindenki másnak pályán kellett maradni. Így az eredetileg negyedik Alonsónak is, aki ha nem fut az utolsó másodpercekben egy 1.47.567-es időt, akkor a régi 1.48.055-tel kiesett volna. PAstor Maldonado megmutatta foga fehérjét egy 1.47.602-vel, de ez a Q3-as megateljesítményét még mindig nem vetítette előre.

A fő kiesők között főleg Kimi Raikkönen és Nico Hülkenberg említésre méltó. Az utóbbi két ezreddel maradt le a továbbjutásról, Raikkönen viszont végig küszködött Lotusával. Felipe Massának sem jött össze, csak 13. helyen végzett. A büntetését letöltő Grosjean viszont egy, a csapattársához mért igen erős időt hozott össze, viszont ennek az időnek az oltárán összes létező friss keverékét feláldozta.

A Q3-nak Button, Vettel és Hamilton vágott neki két friss szett szuperlágy gumival és hamar ki is derült, ők fognak csak kétszer próbálkozni. Az első turnusban Hamilton lazán rávert egy másodpercet Vettelre és Buttonra is. Vettelnél úgy tűnt, elrontotta jó körét, ezért ekkora az elmaradás. Hamilton 1.46.362-es ideje a hétvége leggyorsabbja volt.

A végső hajrában aztán mindenki (leszámítva a két gyári Mercedes pilótát) pályára hajtott. Roman Grosjean a Q2-s teljesítmény miatt már nem tudott friss szetten körözni, ez nyolcadik helyezésén is meglátszott, pedig az ő Lotusában szerintünk ma több is volt. Mark Webber nem volt meggyőző, hetedik helyen futott csak be.

Az utolsó próbálkozáson körbeérők közül Maldonado jelent meg először, aki utolsó szett friss gumiján a semmiből előhúzott egy 1.46.804-es időt, és második helyre került. De a többiek még érkeztek. A három élenjáró közül Vettel végzett először körével, de nem tudott harmadik helynél jobb időt futni, Button pedig Vettel alatti időt futott. Hamilton – aki maga is hibázott utolsó mért körén – úgy ért körbe, hogy már tarsolyában volt az első rajtkocka. Hibával együtt 1.46.422-t futott, vagyis a hétvége két legjobb idejét magáénak tudhatja.

Pastor Madonado 2,5 másodperrcel jobb időt futva, mint a Q1-en szenzációsan bevarrta magát második helyre, még Vettelt is leküzdve a pozícióharcokban. Jenson Button a logikus harmadik hely helyett Maldonado miatt végül negyedikként indulhat, Fernando Alonso pedig szintén a kulcspillanatokban minden lehetséges képességet és technikát bevetve egy igen fontos ötödik rajthelyet hozott össze. Figyelemre méltó Paul di Resta helyzete, aki hatodik helyrpől indulhat. A két Mercedes 9-10. helye pedig azért érdekes, mert a Q3-ban már versenytaktikát váltottak: mind Rosberg, mind Schumacher a lágy (ez esetben keményebb, versenyen többet használandó) keveréken indulnak, mi több, megmaradtak egy szett teljesen új szuperlágy keverékkel. Ti már látjátok az utolsó köröket, amikor körönként 1-1,5 másodpercet hoznak majd be mindenkin? Szerintünk a Mercedes a vasárnap feketebáránya lehet.

A pilótáknak szerencséjük volt azzal, hogy senki nem vágta oda magát a szingapúri falakhoz annyira, hogy piros zászlót kelljen lengetni a szombati időmérő alatt. Így egy teljes csatát, forgatókönyvet élvezhettünk végig a tévében és adatfalakon.

Vasárnap egy hosszúm, gumikkoptató futamra számíthatunk. Nem sok előzéssel, de annál több taktikával.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.