Számolva és ismét számolva a VB-t

Hét futammal a vége előtt a helyzet egyre érdekesebbé válik. Fernando Alonsónak egyelőre sikerült megtartani a még a Német Nagydíjon kialakított 40 pont körüli előnyt, ezért már jónéhány hete úgy tevődik fel a kérdés: a követőbolynak sikerül-e még behozni a spanyolt? Ezek tükrében minden futam előtt a kritikusokat foglalkoztató kulcskérdés az, kinek hogyan kellene teljesítenie ahhoz, hogy a bajnokságban jól tudjon helyezkedni. Nos, hogy ne maradjunk le a topikról, megírjuk ki is, mit gondolunk.

Fernando Alonso minél több közvetlen ellenfele előtt kell végezzen a pályán. Majdnem biztos, hogy egy-két ellenfele több pontot szerez, de ezekkel szemben az a célja lehet a spanyolnak, hogy minél kevesebbet veszítsen. Így Alonso számára egy 3-4. hely már egy megfelelő taktikai teljesítmény lenne. Alonso még abban bízhat, hogy az utóbbi időben egyre jobban teljesítő csapattársa, Massa minél több pontot elvenni a spanyol közvetlen vetélytársaitól.

Massa viszont most 13. helyről indul, így Alonso maga kell megküzdjön az akadályokkal. Ez neki Olaszországban is zseniálisan ment, a dobogó szerintünk benne van a spanyol szingapúri képletében.

Lewis Hamiltonnak nem feltétlenül szükséges, hogy megnyerje a Szingapúri Nagydíjat, sokkal fontosabb, hogy Alonso előtt végezzen, lehetőleg úgy, hogy még egy-két pilóta köztük van. Erre kiváló esélye van. Egyrészt simán győzhet is. Másrészt viszont közte és Alonso között most nem kevesebb mint három pilóta is van.

Sebastian Vettel végső soron két pontra van Lewis Hamiltontól. Mégis úgy gondoljuk, Vettelnek most valóban szüksége van egy győzelemre. Nemcsak neki, de csapatának is egy nagyon jó boost lenne az utolsó hat futamra. A Red Bull most kell megmutassa, ott van az élcsapatok között, pontokat, győzelmeket tudnak német pilótájukkal szerezni.

Ennek viszont egy kicsit a szombati 3. hely és rajtpozíció betett.

Kimi Raikkönennel valaogy úgy van, sosem nyer, időnként dobogós, de annyira konstans pontszerző, hogy mégis egy pontra tud lenni Hamiltontól. Raikkönen esetében megint ideális lenne egy 4-5. hely. Úgy látjuk, a legfontosabb cél az lehet, hogy Fernando Alonso előtt végezzen.

Viszont Raikkönen 12. helyről indul, míg Alonso 5.-ről. A finnek nehéz dolga lesz, de láttunk már jó Lotus teljesítmény erről a rajtpozícióról.

Mark Webber esetében a helyzet komplikálódik. Kezd teret veszteni a második-negyedik helyezettekkel is. Az ausztrál számára mindenképpen egy dobogós hely lenne szükséges, és morálisan vissatérni az utoljára Nagy-Britanniában érzett hangulathoz, amikor győzni is tudott.


Tags: , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.