Ausztrál első nap. Pletyó.

Az első edzésnap nem adott sajnos semmire választ. A vélemények leginkább akörül forognak, hogy nem lehet megítélni jelenleg a pontos erőviszonyokat.

A legérdekesebb álláspont a Ferrari-é. Egyszerűen nem sejtik, pontosan hol állnak a mezőnyben, arra várnak, szombaton több információjuk lesz erről, mikor igazán élesbe áll az idei szezon. Az olasz istálló azért is ködben mozog, mert a szezon előtti tesztidőszakban nem sikerült meggyőzőnek lenniük. Ezzel szemben Alonso kétszer lett pénteken negyedik, ami a második legkiemelkedőbb teljesítmény.

A Lotus nagyon sokat küszködött, nem megy rendesen a szervó, anélkül kanyart bevenni pedig nehéz. Kicsit ők is ködben mozognak, nem tudják, hol is helyezkednek el a mezőnyben.

Ezzel szemben a Mercedesnél örülnek, hiszen olyan eredményt értek el a első edzésnapon, amelyet a tavalyi szezonban egyáltalán.

A Red Bullnál az időjárásra fogták a gyengébb eredményt, de mi, nézők, csak abban reménykedhetünk, nem vetteles erőbedobás lesz a teljes szezon, és valóban végigizgulhatjuk a teljes idényt.

Ami a McLarent illeti: valószínűleg a második edzésen teljesen mással voltak elfoglalva. Azt merném mondani, hogy nagyon stabilan állnak, és alkalmuk volt más dolgokat is kipróbálni.

Mindenesetre úgy néz ki, szombaton az eső elkerüli Melbourne-t, így valóban megmutatkozik a pályán az ERŐ. Sejtésem szerint leginkább a Mercedes-motroké.

Az első nagyobb vita is lezajlott az idei fejlesztésekkel kapcsolatosan. Két kis klapantyúról van szó a Mercedes autókon, amelyek akkor nyílnak ki, amikor az autón aktiválódik a DRS, vagyis felnyílik a hátsó szárny. Ma a fejlesztést szabályosnak minősítették, így hát várhatóan a többi csapat is követni fogja a Mercedes példáját.

Itt egy szakavatottabb leírás is a helyzetről.

Így hát várjuk a szombatot. Élőben is posztolunk.


A hozzászólások le vannak zárva.