鈴鹿ようこそ!- vagyis Üdv Suzuka!

Úgy is nevezhetnénk ezt a pályát, hogy a japán csavar. Az 50. születésnapját ünneplő pályáról sok minden elmondható, csak az nem hogy egy egyszerű, laza kis pálya lenne. Egyike azon ritka pályáknak, amelyek 8-as alakot vesznek fel. Rengeteg benne az S kanyar, ami jól megdolgozza a pilótákat, az autókat és a mérnököket is. Itt a kompromisszum kötelző, az autó beállításait úgy kell eltalálni, hogy a tempós kanyarokban, a lassú részeken és a gyors egyenesekben is pöpecül működjön az autó, ez az ára a versenyképességnek. Ezen a pályán található az évad leggyorsabb kanyarja, a 130R, amelyet közel 310 km/h-val vesznek be a versenyzők. Tehát a pilótákat 53 környi, közel 6 km változatosság várja. Ha hiszünk az időjósoknak, akkor napos időre számíthatunk, bár a héten még tájfún söpört végig a pálya felett.

Ami a gumiválasztékot illeti, kicsi változás történt 2011-hez képest. Most a lágy és a kemény keverékek közül választhatnak a csapatok. Ezt a kombinációt még Barcelonában és Silverstoneban kínálta a Pirelli a csapatok számára.

A pénteki szabadedzések alapján nehéz lenne megjósolni, hogy mi fog történni szombaton pláne, hogy nem volt unalmasnak mondható a két edzés, hiszen a körözgetést kicsúszások és technikai hibák szinesítették. Az tény, hogy az edzések alapján a McLarenek és a Red Bullok tűnnek erősnek. Az első edzés virtuális dobogójára Button, Hamilton és Webber állhatott fel, míg a másodikéra Webber, Hamilton és Vettel. A meglepetés ember Nico Hulkenberg, aki behozta a 4. helyre a Force Indiát.

A holnapi időmérő izgi lesz, nagy McLaren – Red Bull csatát várunk, de az is lehet, hogy meglepetéssel fog szolgálni nekünk Suzuka.


Tags: , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.