JAPÁN NAGYDÍJ: a Red Bull tarolni látszik. Időmérő előzetes

Igazából csak az a kérdés, Sebastian Vettel vagy Mark Webber tud a nap végén első rajtkockát szerezni. Mind a péntek délutáni, mind a szombat délelőtti szabadedzésen a Red Bull pilótái nyertek. Az igaz, hogy péntek délelőtt még a McLarenek voltak az élen, azonban az első szabadedzés általában egyértelműen arról szól, hogy az alapbeállításokat kell kitalálni az idei verseny körülményeihez. Vagyis a Red Bull eddig akkor tarolt, amikor ez releváns eredménynek számít.

Na de hogy a szombat délelőtti furcsaságokat még tetézzük, Fernando Alonso 11, Lewis Hamilton 13, Kimi Raikkönen 12, míg Jenson Button 8. helyen végzett. Természetesen az időmérő eredményei nem véglegesek, de akkor is. A McLaren ennyire alacsony helyezése a Red Bullal szemben azt jelenti, valami nem megy Whitmarshéknál, és általában ekkora elmaradást behozni már nem lehet. Legalábbis nem szombaton. Vasárnapi versenyeken már sok változást láttunk, ami minden számítást áthúzott.

Viszont az, hogy ennyien rosszul teljesítettek az edzéseken Suzukában, talán azt is előrevetíti, hogy más-más dolgot próbálnak a csapatok, és talán ehhez képest még meglepetésekre számítunk.

Az utolsó időmérőn, szombaton reggel egyébként a szezon végén búcsúzó Michael Schumacher negyedik, míg a McLarenhez átigazoló Sergio Perez ötödik helyen végzett. Lehet, hogy a drasztikus karrierdöntések jobban megmotiválják a pilótákat, lehet pszichológia?

Az biztos, hogy ha a Red Bull ezen a magas teljesítményen tud maradni, akkor Vettel bajnoki esélyei hirtelen még jobban megnőhetnek, a Red Bull pedig a csapatbajnokságban is komoly taktikai előnyre tehet szert.

Suzukában azért lehet érdekes figyelni a mezőny viselkedését, mert először láthatjuk akcióban az elmúlt két hétben jelentősen felrázott helyzetet, amikor is Hamilton, Perez és Schumacher között kisebb rokáda zajlott le, a hétszeres világbajnok (ismét távozik), Hamilton őt váltja a Mercedesnél, Perez pedig Hamiltont a McLarennél.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.