FACE TO FACE: időmérők, 15 forduló

RED BULL

Időmérő: VETTEL 8-7 WEBBER
Bár Webbernek is voltak a japán hétvégén jó pillanatai, Vettel mégis jobban megy. 1-2. helyen lenni premiert jelent idén a Red Bullnak, mi kell még ennél is több? Ááá, egy győzelem, egy második hellyel.

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 3-12 HAMILTON
Ma Hamiltonnak Raikkönen tett be utolsó perces kipördülésével. Azonban nem vagyunk meggyőződve, hogy sikerült volna Hamiltonnak Button elé kerülni. A Q2-ben is jobb volt Button. Összességében megérdemelt a közvetlen csatában a mai Button-teljesítmény.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 14-1 MASSA
Pedig ez a Massáé is lehetett volna. Jól ment a brazil szombat délelőtt is, de egy ideig jobb volt az időmérőben is. Valahol a Q2 utolsó gyors körében romlottak el Massának a dolgok, a Q3-ban lett volna a helye. Alonso a helyzethez képest jól teljesített, de Raikkönen neki is betett az utolsó gyors körön.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 6-9 GROSJEAN
Végig kiegyensúlyozott volt ez a kérdés. Raikkönen végül hibázott, de talán Grosjean enélkül is előrébb végzett volna a rajtfelálláson. A francia az időmérőkön jobban látszik, mint csapattársa.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 9-6 ROSBERG
Annyira gyengén mentek a Mercedesek ma, hogy meg kellett nézzük a táblázatban, ki volt mégis a jobb. Végül Schumacher, de nemtom, a 13. vagy a 15. hely a szégyellnivaló. Ez nem a Mercedes hétvégéje. Hamilton sem érezheti jól magát látva jövendőbeli csapata teljesítményét.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 9-6 PEREZ
Na a Sauber ismét a kellemes meglepetés. Sikerül a belga edzésfílinget visszahozni. 3-5. helyről rajtolnak, és ezen belül is a hazai közönség nagy örömére Kobayashi Kamui ott van rögtön a Red Bullok mögött. Még egy dobogó is lehet ebből? Vagy esetleg Perez megcselezi majd a gumitaktikát?

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 13-2 SENNA
Silány. Senna silányabb, mint Maldonado. Senna mérges, feltartották, Vergne büntetést kapott. De ez még nem mentség. Silány. A Williams szezonja valahol a barcelonai győzelem után teljesen elcsúszott, számunkra érthetetlenül.

FORCE INDIA:
Időmérő: DI RESTA 8-7 HÜLKENBERG
Hülkenberg végül 5 századdal volt jobb, mint csapattársa, és ez meg is hozta neki a Q3-ba való jutást, ahol aztán semmit nem csinált. Raikkönen miatt. Hülkenberg teljesítménye talán azért figyelemre méltó, mert csapata a Force Indiát csak a Q1 háromnegyedésre tudta megfelelően előkészíteni. Még a Q2-be jutás is veszélyben volt. Ehhez képest a 10. hely kisebb csoda.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 12-3 VERGNE
16-17. helyen végezni ellenteljesítmény. Sikerült a Toro Rossonak. Ricciardo 3,5 tizeddel verte Vergnét.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN 12-3 PETROV
Petrovnál valami baj volt, csak 23. helyről indul, még egy Marussia és HRT is verte. Kovalainen a szokásos, de jó 1,2 tizedre maradt el a középmezőnytől.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 9-6 PIC
Glock jobb volt. Sokkal.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 13-2 KARTHIKEYAN
Semmi új a nap alatt.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.