Mi ez? Esős, csúszós, gumigyilkos?… hát Korea

Főszerepben a Pirelli! Nem véletlenül tesztelt a gumiszállító Franciaországban, esős szeles időben. Koreában, az eddigi tapasztalatok alapján, rossz ídőre lehet számítani és arra, hogy a pálya koszos és csúszos. Emellett kiemelt fontosságú lesz, hogy a gumik hogyan fogják bírni a strapát. Itt ez a tényező kulcsfontosságú lehet a vasárnapi futamon. A Pirelli tavalyhoz hasonlóan a lágy és a szuperlágy keverékeket hozza. Ez arra enged következtetni, hogy megint a két kiállásos taktika lesz a tuti.

Az idő rácáfolt az eddigiekre, úgy néz ki, hogy napsütésre lehet számítani a hétvégén. A szabadedzések alatt folyamatosan tisztult a pálya, fel kezdett gumizódni (vagyis a pályán maradó gumitörmelék segít a tapadáson), ami a köridőkön is látszott, bár volt csúszkálás rendesen. Míg az első edzésen a legjobb köridő 1:39.148 volt, a másodikra ez már 1:38.832 lett. A második edzésre már a szuperlágy gumik is felkerültek az autókra. A Red Bull tűnhet első látásra a királynak, mert a második edzés 1-2 helyét is elhozták, viszont Alonso és Button is elég meggyőző időket futottak. Ez még nem egy lejátszott dolog, izgalmas lesz az időmérő.

És ne vonjunk le egetverő következtetéseket. A pilóták üzemanyaggal feltöltött körülményeket is teszteltek, a köridők 1.45 fölé kúsztak, és Button és Massa voltak így sok körön át a leggyorsabbak. Nehogy vasárnap még meglepődjünk.

Az időmérőt szombat reggel 8-tól lehet nézni, míg a futamra vasárnap reggel 9-kor kerül sor.


A hozzászólások le vannak zárva.