Szomorú vasárnap, de kinek?

Valaki nem fog kacagni a nap végén, de egyáltalán nem biztos, hogy ki lesz az, ugyanis a négy legjobb csapat mind aszcendens pályán van.

A Red Bull? Megnyertek minden szabadedzést. Megnyerték az időmérő edzést. Első két helyről indul két pilótájuk. Egy apró kérdőjel maradt: mikor versenytempót teszteltek, 5-7 tizeddel voltak gyengébbek, mint Button, Massa vagy Alonso. Ha ez vasárnap is így lesz, akkor könnyen veszthetnek. Koreában lehet előzni, a DRS zónát meghosszabbították, hatékonyabb lesz, mint tavaly, amikor a hosszú egyenesek ellenére a DRS nem bizonyult hasznosnak.

A Ferrari? Ahhoz képest, hol álltak Szingapórban vagy Japánban (igaz, Massa végül brilliáns tempót hozott össze és második lett), most jobbnak, versenyképesebbnek mutatkoznak. És a tesztelt versenytempójuk kiváló. Csak ne indulnának 4. és 6. helyről. De végső soron behozható.

A McLaren? Annyira biztosak vagyunk abban, hogy Button az első öt kör után már a 6-7. helyen lesz, hogy ritkán ennyire valamiben. Hamilton  pedig 3. helyről indul, a két “bika” ott az orra előtt. Versenytempó? Neki nem ment olyan jól pénteken, de biztos átvettek egy-két tippet csapattársától?

A Lotus? Ők is jobban kezdték a hétvégét, mint általában. Nem is tudjuk, Raikkönen rajtolt-e ötödik helyről a szezonban. Mindenesetre a finn ritka elől van, összes rivális befogható távolságban van. Ha a Lotus jól fog menni (és a hozott újítások beváltak), akkor a finn a maga kúlságában is vérszemet kaphat.

Az idei szezonban ritkán indult ennyi nagymenő ennyire közel egymáshoz. Általában valakinek mindig valami rosszul jött össze, került egy-egy meglepetés-Maldonado vagy Kobayashi. De most Korea az éles, a nagymenőkről szóló összecsapás. És idén először lehet, hogy tényleg az erő, intelligencia csap leginkább össze.

A gumikra figyelni azonban nem szabad elfelejteni. Éppen ezért, aki teheti, nézze a LIVE TIMING-on is, mi történik (itt szektor és köridők egyaránt követhetők), és ha valakinek nőni kezdenek az idői, tudhatja, bokszkiállás közeledhet.

Szóval, aki teheti, keljen fel vasárnap. A sztori nagy izgalmassá alakulhat. Kezdősorrend Webber-Vettel-Hamilton-Alonso-Raikkönen-Massa- Grosjean. Soha jobb. Kezdés reggel 9-kor.


Tags: , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.