Face to Face: verseny, 16. forduló

A csapattársak közötti teljesítmény kiegyensúlyozottsága vagy egy irányú eltolódása egyértelműen fontos egy egész szezon teljesítményében. A számadatok hűen tükrözik több csapat helyzetét is.

RED BULL
Verseny:  VETTEL 11-5 WEBBER

Vettel lassan mégis első pilótának nőtte ki magát ebben a szezonban, bár Webber sokáig a szezonban jobban teljesített. Valahol Belgiumban, Monzában dőlt el a helyzet, bár egyértelmű, Vettel az igazi üdvöske a csapatban. Vettel ma is jobb volt, a belső harcot a rajtnál megoldotta. Főlénye jelenleg megkérdőjelezhetetlen.

MCLAREN
Verseny:  BUTTON 7-9 HAMILTON

A McLarennek volt igazán rossz napja, nem egy-egy pilótájának. A két McLaren pilóta ma össze sem hasonlítható. Ha Buttont az első körben nem ütötték volna ki, valószínűleg ő végzett volna jobb helyen, adva lévén Hamilton felfüggesztésproblémái. Végül Hamiltoné a pont.

FERRARI
Verseny:  ALONSO 14-2 MASSA

Ma valósz0nűleg Massa lett volna a nyerő, ha nem a csapaton belüli utasítások döntenek a helyzetről. Ez az ára ennek a 14-2-nek. Ha nincs jó szezonod, akkor ennek végén ne legyenek elvárásaid, segítsd a csapattársad. Ma ez történt. Pont az alonsóé.

LOTUS:
Verseny:  RAIKKÖNEN 13-3 GROSJEAN

Grosjean iszonyú nyomás alatt volt, ezért inkább arra koncentrált, ne okozzon galibát. Raikkönen egész hétvégén dominálta csapattársát, de nem is volt igazán versengés kérdése.

MERCEDES:
Verseny:  SCHUMACHER 8-8 ROSBERG

Rosberg már az első körökben feladta technikai okokból. Schumacher végigvonszolta a futamot, de semmi versenyképessége nem volt. Egy keserű pont ez csapaton belül.

SAUBER:
Verseny:  KOBAYASHI 7-9 PEREZ

Kobayashi balesetezett, hamar feladta. A pont a Perezé. A Mexikói az utolsó körön szinte még egy pontot is szerzett. e egyébként nem volt nagy hétvégéje a svájciaknak.

WILLIAMS:
Verseny:  MALDONADO 7-9 SENNA

Maldonado egy kiállással teljesítette a Koreai Nagydíjat, részlet, amit csak verseny után vettünk észre. Utolsó körén ráadásul szinte megfutotta a teljes mezőny leggyorsabb körét. Végül egy gyenge 14. helyen végzett, 2 másodperccel csapattársa előtt. A Williams nem volt ma jó, a pont a csapaton belül a Maldonadóé.

FORCE INDIA:
Verseny:  DI RESTA 8-8 HÜLKENBERG

Hülkenberg már több futam óta jobban teljesít, mint csoporttársa. Mi több, a koreai eredménynek köszönhetően egy ponttal összetettben is megelőzte skót csapattársát. Ma Hülkenberg végig Grosjeannal versenyzett, és a középmezőnyből messze a legversenyképesebb pilóta volt Di Resta ezzel szemben sehol nem volt. A Force India összességében talán a legkiegyensúlyozottabb csapat idén.

TORO ROSSO:
Verseny:  RICCIARDO 10-6 VERGNE

Ma a Toro Rossók versenyképesek voltak. rég voltak ennyire. Vergne folyton előzött, agresszív volt. A csapaton belüli kérdés végül az utolsó részben dőlt el, Vergne Hamilton előtt védekezve érte utol Ricciardot. Frissebb gumikon lévén meg is előzte.

CATERHAM:
Verseny:  KOVALAINEN 9-7 PETROV

Amit a szombati időmérő edzésen elért, az orosz pilóta meg is tartott. Kovalainen sokáig elől volt, Petrov a második bokszkiállásnál szerezte vissza helyét.

MARUSSIA:
Verseny:  GLOCK 11-5 PIC

Bár Pic előkelőbb helyen rajtolt, Glocknak sikerült mégis megelőznie csapattársát már a rajtnál. Innen kezdve a dolog visszahozhatatlan volt a francia számára.

HRT:
Verseny:  DE LA ROSA 14-1 KARTHIKEYAN (egy versenyen nem indultak)

Első pontja Karthikeyannak de la Rosával szemben. Nem pályán szerezte meg, a spanyol feladni kényszerült a versenyt. De hát ez is egy mérce.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.