INDIA: a Ferrari visszavág?

Már csak ebben reménykedhetnek azok, akik továbbra is azt akarják, szoros küzdelemben Brazíliában, az utolsó futamon dőljön el, ki lesz az idei egyéni világbajnok.

A Ferrari fejlesztett, és ezeket már a pénteki szabadedzéseken tesztelgeti. Amennyiben jól működik a két alkatrész, az olasz istállónál új első és hátsó szárnyak kerülnek az autókra, ez pedig akár azt is jelentheti, hogy a Alonsóék komoly kihívást fognak jelenteni a vasárnapi versenyen a Red Bull számára.

A Lotus és McLaren számára inkább már csak arról szólhat a szezon vége, hogy miként tudnak a helyzethez képest a legjobban kikerülni belőle. Mindkét csapat számára még elérhető a második hely, viszont a világbajnoki cím az már minden valószínűség szerint elúszott. A McLaren továbbra is arra hajt, hogy visszaszerezze azt a formát, amit a Red Bull Szingapúrtól kezdve szakított meg. A Lotus pedig szerintünk mind Raikkönen, mind saját maga harmadik helyének örvendene a szezon végső felállásában.

Indiai Nagydíjra egyébként tavaly került először sor, és bár utolsó pillanatokban sikerült a pályát befejezni, a száguldó cirkusz elégedett volt az ázsiai állam szervezési teljesítményével. Mi több, a nézők száma is igen magas volt (eltérően például a másik újabb, Koreai Nagydíj esetével, ahol a nyerességesség szempontjából ez a kérdés krónikus problémát jelent).

Az indiai Buddh International pálya a szezon második legyorsabbja, a tavaly nyertes Sebastian Vettel 235 km/órás átlagot hozott össze. Ennél csak Monza gyorsabb.

Vettel hat pontos előnnyel kezdi a hétvégét Alonsóval szemben, a Red Bull előnye pedig 77 pont a Ferrarival szemben. Az egyéni címért folytatott harcra érdemes odafigyelni.


Tags: , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.