FACE TO FACE: időmérő, 17. forduló

A csapatokon belüli kiegyensúlyozottság különösen érzékelhető kezd lenni a nagy istállóknál, bár a legtöbb helyen azért továbbra is evidens marad, ki az igazi első pilóta. Az Indiai Nagydíj az első idén, ahol az első, második és harmadik sorokban azonos csapatok pilótái helyezkednek el.

RED BULL
Időmérő:  VETTEL 9-8 WEBBER
Vettel 44 ezreddel verte meg a Q3-ban csapattársát, de eddig az egész hétvégén gyorsabb volt Webbernél. Azonban az ausztrál pilóta felzárkózott, ami végső soron szintén Vettelnek segít az egyéni világbajnokság megnyerésében. Vettel alig egy ponttal vezet a szemtől szembe időmérő versenyben.

MCLAREN
Időmérő: BUTTON 3-14 HAMILTON
Bár itt is minimális volt a különbség, Hamiltonnak sikerült ismét jobbnak lennie, 48 ezred. Button egyébként többet kellett dolgozzon ezért az eredményért a pénteki kínlódás után. Inkább a Red Bullal szembeni elmaradásuk az, ami fontosabb. Mindenesetre az összteljesítmény a McLarennek abban segít, hogy mégis megszerezhesse a konstrüktőri második helyet.

FERRARI
Időmérő: ALONSO 16-1 MASSA 
Ismét Alonso volt gyorsabb, de brazil csapattársa szombaton mindvégig versenyképes volt. Végül a két csapattárs közötti eltérés alig egy tized volt, és ma az is benne volt a pakliban, hogy Massa legyen gyorsabb. Nagyon kevésen múlt. A Ferrari esetében is inkább az a kulcskérdés, hogy nem elég, Alonso és Vettel között három pilóta van még a rajtnál, de a csapatösszetettben is leelőzték az olasz istállót a mclarenesek.

LOTUS:
Időmérő: RAIKKÖNEN 8-9 GROSJEAN
Grosjeannak nem sikerült a harmadik etapba sem továbbjutnia. Raikkönen a futottak még kategóriában a legjobbat hozta, viszont nem tudott reális versenytárs lenni az előtte levő három csapatnak, hat pilótának. A Lotus versenyteljesítménye némileg jobb lehet, de csodák nem várhatók vasárnap. Az majdnem biztos, Raikkönen most már végképp konstansul jobb teljesítményt nyújt, mint fiatal francia csapattársa.

MERCEDES:
Időmérő: SCHUMACHER 9-8 ROSBERG
Schumacher mintha lassan végképp elvesztené minden motivációját. Év végén visszavonul, és úgy tűnik, már nem hoz előtt mindent magából, amit tudna. Rosbergnek sikerült a Q3-ba bejutnia, Schumacher viszont 14. helyen már a Q2-ben kiesett. Végül négy hely kettejük között a különbség a rajtnál, viszont év végére rosberg talán az időmérő összeteljesítményben is jobb lehet, mint hétszeres világbajnok csapattársa.

SAUBER:
Időmérő: KOBAYASHI 9-8 PEREZ
Kobayashi idei legyengébb időmérő eredménye. Perez ezzel szemben be tudott jutni a Q3-ba, végül nyolcadik helyről indulhat. A pont a mexikóié.

WILLIAMS:
Időmérő: MALDONADO 15-2 SENNA
Pedig most itt kivételesen Sennára számítottunk. Talán ott tévedett a brazil, hogy a Q2-ben túl hamar futotta meg utolsó köreit,  az etap végén pedig a pálya körülményei egyre inkább csak javultak.

FORCE INDIA:
Időmérő:  DI RESTA 8-9 HÜLKENBERG
Saját bevallása szerint is Di Resta idei szezonja legrosszab időmérőjét hozta össze. Hülkenberg sem remekelt, de az ő 12. helye mégsem 16. A Force India inkább összességében nem nyújtott megfelelő teljesítményt. Hülkenberg most már több hétvégén keresztül is jobban teljesít, át is vette ezzel a vezetést az időmérő face to faceben.

TORO ROSSO:
Időmérő: RICCIARDO 14-3 VERGNE
Vergne rendszerint kikap szombaton. És sokszor a Q1-en sem tud tovbbjutni. Mint ahogy ma sem. Ricciardo egy inkább gyenge 15. helyet hozott össze, de csapaton belül továbbra is a jobbik teljesítő.

CATERHAM:
Időmérő: KOVALAINEN12-5 PETROV
Petrov hozott egy pontot. Ráadásul csapattársát jó 8 tizeddel verte meg, tehát nem éppen a véletlenen múlt. Ha továbbra is így teljesít, az orosz helye biztosítva lehet a következő szezonban is.

MARUSSIA:
Időmérő: GLOCK 10-7 PIC
Pic nemcsak csapaton belül, hanem összességében is alulmaradt, még a HRT-knél is gyengébben teljesített. Glock a többnyire megszokott 21. helyet érte el.

HRT:
Időmérő: DE LA ROSA 15-2 KARTHIKEYAN
Semmi meglepő, a spanyol gyorsabb volt indiai csapattársánál.

 


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.