INDIA: Red Bull első sor az indiai időmérő végén

Egy viszonylag szokásos, de a gumik szempontjából trükkös időmérő edzésnek lehettünk szombaton tanúi az new delhi-i Buddh International Circuit-on. Az már indulásból tudható volt, hogy a Red Bull teljesíthet a legjobban, viszont a McLaren fokozatosan zárkózott fel az osztrák csapat teljesítményéhez. Ennek tükrében kisebb harcra azért még számítani lehetett.

A Q1 semmilyen meglepetést nem hozott. Az volt az érdekesség az etapban, hogy a kemény keveréken számos pilóta akár 6-7 kört is futott, és még ezután is sikerült többeknek saját időt javítania. Végül a szomorú 18. helyezett Jean-Eric Vergne lett, akivel idén nem először történik ez. A gyenge csapatoknál Petrov 8 tizeddel verte Kovalainent, Pic-nek pedig sikerült a két HRT mögé kvalifikálnia magát, ami nem igazán ad okot büszkeségre.

A második etapban kerültek elő mindenki számára a lágy keverékű gumik. Ha még valakinek nem volt evidens, Vettel és Webber 1.25,3-as, illetve 1.25,6-os időket futottak, komolyabb erőfeszítés nélkül. A Q2 során aztán lassan-lassan több pilótának is sikerült jócskán 1.26 alá kerülnie, majd az etap végén Button 3 századram egközelítette Vettelt, ezzel nyitva hagyva a végső pole pozíció kérdését. Érdekesnek látszott a lágy keverékű gumik teljesítménye. Sok pilóta a harmadik teljes körön tudta legjobb idejét megfutni, mi több, Hamiltonnak ez a negyediken sikerült.

A középmezőnyben alakult ki kigazi harc a továbbjutásért, Senna és Hülkenberg részéről volt várható jó teljesítmény.

Végül másképp alakult. Nico Rosberg kiváló időt futva tudta átvinni Mercedesét a Q3-ba, majd az utolsó másodpercekben Maldonado és Perez is továbbjutott. Raikkönen és Massa sorsa az utolsó másodpercekig kétséges volt, végül mindketten pontosan akkora erőfeszítést tettek, amivel továbbjuthattak a Q3-ba. Alonso, Vettel, Button, Hamilton, Webber sorsa ezzel szemben a Q2-ben egy pillanatig sem volt kérdéses.


A Q3 igazából kicsit összevissza kezdődött. Vettel első nekifutásból hibázott, Hamilton úgyszintén. Webber volt az, aki már az első percekben 1.25,327-re tornászta le a referenciaidőt. Hamilton és Alonso is gyors köröket futottak, a brit második nekifutásból. Többen is különböző okokból csak egyszer hajtottak pályára.

Végül csak az utolsó percre alakult ki igazán nagy forgalom, Alonsónak nem sikerült javítania, Webber hibázott, viszont Sebastian Vettel összerakta az ideális kört és 44 ezreddel megverte csapattársát, 1.25,283-as időt futva. Hamiltonnak sikerült harmadik helyre kvalifikálnia magát. Massa az utolsó hajrában Alonsónál jobb volt, viszont nem sikerült a spanyol még első nekifutásban mért idejét legyőznie. Raikkönen a futottak még kategóriában legjobbként lett hetedik, Perez, Maldonado és a mért kört nem futó Rosberg zárják a Top10-et.

Button érdekes módon a Q2-ben már bevált módszert próbálta ki, és mindössze egy szett friss lágy gumit használt el, viszont több gyors kört is futott egy keveréken. Végül ez negyedik helyet hozott számára, viszont egy teljesen friss szett lágy gumival maradt vasárnapra. Kérdés, ezt használni fogja-e, hiszen a szombaton megfutott legjobb kör gumiszettjével kell rajtoljon vasárnap, és lehet, több lágy keverék nem is kerül majd felhasználásra vasárnap.

India megmutatta, hogy bár a pálya látszólag egy széles, könnyen teljesítményű képet alkot a nézőben, a valóságban egy tökéletes kört igen nehéz összerakni.

Vasárnap arra számítunk, hogy a Hamilton enyhén meg fogja szorongatni a Red Bull pilótáit. Sok fog múlni azon, hogy mi történik a rajtnál. Alonso egyértelmű célja, hogy minél hamarabb megelőzze Buttont és Hamiltont is, de szerrintünk ez jóformán lehetetlen lesz.

Megkockáztatjuk, hogy holnap Vettel-Hamilton harcot láthatunk majd a győzelemért, melyből viszont a német kerül ki majd győztesnek.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.