INDIAI NAGYDÍJ: Vettel győzött, de Alonso második. ÉLŐ

FINISH: VETTEL – ALONSO – WEBBER – HAMILTON – BUTTON – MASSA – RAIKKÖNEN – HÜLKENBERG – GROSJEAN – SENNA pontszerzők.

FINISH: és Button is megfutja a leggyorsabb kört. Ez az egyedüli dolog, amit elvettek Vetteltől.

FINISH: Vettel megfutja a leggyorsabb kört és megnyeri az Indiai Nagydíjat. És Alonso elveszi tőle a leggyorsabb kört.

UTOLSÓ KÖR: Webber kitart, Hamilton ismét nem tud előzni. Ez már nem fog változni. Vettel megint leggyorsabb körre hajt!

59. kör: MASSA (6) O,7 RAIKKÖNEN (7), HÜLKENBERG (8) O,4 GROSJEAN (9).

59. kör: Vettel előnye még mindig 9,6 másodperc. Hamilton DRS-távon belül. Nem tud előzni egyelőre.

58. kör: Hamilton 8 tizedre!

58. kör: három körrel a vége előtt Vettel előnye 1o,6 másodperc. Alonso már nem vesztheti el a másodikat, de Hamilton-Webber még harcolnak.

56. kör: WEBBER 1,O HAMILTON. Na.

55. kör: Vettel most megint gyors. Webber is hasonló időket futott. Ejsze ott is felébredt a KERS. Hurrá neki. Hamilton 1,6 másodpercre Webbertől.

54. kör: Vettel előnye még mindig 9,6. Ez behozhatatlannak tűnik. Az a szikrázás nem túl vészes. Alonsónak “problem on the plank on da graund for Fetel. Keep puushing”. Mindezt olaszos akcentussal.

54. kör: Button elkezdett őrülten hajtani. 1.28,81o. 11,6-ra Hamiltontól, de na.

54. kör: Vettel valamit elhagyott. Az autó a DRS-egyenesben szikrázik.

52. kör: Alonso 9 tizedet szedett éppen le Vettel előnyéből. De még mindig 9,9 a hátrány, kilenc körre.

52. kör: Hamilton 2,3 másodpercre Webbertől. Hamilton leggyorsabb kör, 1.29,198.

52. kör: Senna beverekszi magát a pontok közé! Ismét DRS zónában előz egy Williams, látjátok?

49. kör: Alonso móst rendes tizedekkel gyorsabb, mint a Red Bullok. De 11,3 másodpercre van Vetteltől, még 11 kör van hátra.

47. kör: ééééés Alonso megelőzi Mark Webbert! Érvágás ez Vettelnek.

47. kör: McLaren: “Alonso üzemanyagot kell spóroljon.” Hamilton: “s akkor mi?”

47. kör: Webbernek még nincs KERS-e, Alonso megközelítette ismét az ausztrált.

45. kör: VETTEL 1O,3 WEBBER 1,3 ALONSO 6,5 HAMILTON 12,3 BUTTON 8,3 MASSA O,7 RAIKKÖNEN 8,4 HÜLKENBERG O,8 GROSJEAN. Ők egyelőre a pontszerzők.

45. kör: de la Rosa: “Brake failure”. A Skyosok a rádióüzenet előtt megmondták. Van szemük.

45. kör: Webber: “No KERS”. Csapat: “Visszajön, ne félj.”

43. kör: az első négy megközelítőleg ugyanolyan időket futnak. Nem nagyon jöhet már össze ebből semmilyen előzés. A Red Bull zseniális taktikával old meg még egy hétvégét. Vettelnek összejöhet a 2oo kör zsinórban vezetés.

42. kör: Alonsóra rászóltak, hogy csak körözzön. Ebből üzemanyag-spórlás lesz.

41. kör: Alonso lassan elveszti Webber maga elől, Raikkönen nem tud mit kezdeni Massával. Button 5., és Hamilton 4. helyen teljesen üres területen köröznek. Már megint kezd uncsi lenni.

39. kör: Hamilton: “I don t know if the tyres are gonna last”. Lewis, ki fognak tartani, szerintünk.

38. kör: kemény keveréken Hamilton elkezdte ledolgozni elmaradását Webber-Alonsóval szemben. 6,9 az elmaradás. Hamilton leggyorsabb kört fut. 1.29,639.

37. kör: egyszerűen érthetetlen, hogy a Lotus és McLaren és Ferrari rosszul számolták ki, hogyan kell egy nyitott DRS-szárnya a fordulatot beállítani. A Williams másképp számolt, és már számtalanszor tudott előzni.

36. kör: erre Grosjean CSERÉL. Vadiúj lágy keveréket kap.

36. kör: Grosjean a nagyok közé keveredett. Ennek oka, hogy kemény keverékkel kezdték a versenyt. Grosjean a verseny végén lágy keveréken még nagyon gyors lehet.

35. kör: VETTEL 11,8 WEBBER 1,8 ALONSO 7,7 HAMILTON 8,6 GROSJEAN O,6 BUTTON 5,7 MASSA O,5 RAIKKÖNEN

34. kör: Webber-Alonso, csihipuhi.

33. kör: Vettel CSERÉL. Semmi incidens.

33. kör: Webber most akaratlanul is irtó sokat segít Vettelen. Alonso nem tudja Webber DRS-zónán sem megelőzni.

32. kör: 3,6 másodperc alatt Hamiltonnál négy kereket és egy kormányt cseréltek ki.

32. kör: Hamilton CSERÉL. 2o másodperc volt hátránya Vettel mögött a kiállás előtt.

32. kör: ez a baj: a Red Bull úgy tűnik, nem megy jól kemény keveréken. Nana.

32. kör: Alonso Webber mögött, DRS zóna, nos? Nem, most nem.

31. kör: hát ez szerintünk Kobayashi hibája. A SkySports szerint Maldonado hibája.

31. kör: Maldonado, Kobayashi és Senna hármas csata. Maldonado előzi Kobayashit, de a japán szárnya kivágja Maldonado jobb hátsó gumiját. Maldonado kicsúszik. Kobayashi marad Senna előtt, 11. helyen.

3o. kör: Webber CSERÉL.

29. kör: Alonso CSERÉL. Semmi különöbsebb incidens. A Red Bullokon a lágy keverék már a verseny felét kibírta. Ez már teljesen evidens módon egy kiállás lesz. Lássuk az eltérő keverékek közötti időket.

29. kör: Raikkönen Massa mögé kerül vissza. Raikkönen a második kanyarban előz, de Massa a DRS-ben visszaveszi. DRS, Drag Reduction Space.

28. kör: Massa és Hülkenberg reagálnak Raikkönenre, és cserélnek.

27. kör: Maldonado, Rosberg és Ricciardo is cserélnek.

27. kör: hát láttuk Raikkönent a kockpitből a DRS-egyenesen. A Lotus igen hamar jut el a maximális fordulathoz. Nem csoda, hogy nem tud előzni. Pedig Massa feltartja, ez egyértelmű. Na, de kör végén máris cserél. Most ugorhatja át Massát.

26. kör: Vettel csak gyorsabb és gyorsabb. Legjobb kör, 1.3o,466. Webber most gyorsabb Alonsónál.

25. kör: Button CSERÉL. Ez már egy kiállásos taktika is lehet. Ezek szerint mindenki egy kiállásra vadászik.

25. kör: Vettel 1o másodpercre Webber előtt, Alonso 1o másodpercre Hamilton előtt. Ezek már kategorikus előnyök. A második, negyedik hely sorsa maradhat itt kérdés. Senna közben szinte megelőzte Rosberget. Megelőzte, csak Rosberg visszaelőzte.

24. kör: Webber 1.31,449. Ennyit a gumikopásról. Alonso 1.31,592.

24. kör: a következő körben Alonso a DRS-zónában előzési távban lesz Webberrel szemben.

23. kör: Grosjean megelőzi Rosberget, most 9. helyen van. Senna is hamarosan megelőzi Rosberget. Webber közben egyre több időt veszít.

22. kör: Vettel 1.3o,637, Webber 1.32,32o, Alonso 1.31,35o. Finomvegyes. Vettel 7,1 másodperccel vezet Webber előtt. Webber előnye Alonsóval szemben viszont csak 2,o. Csúcs lennek Alonsónak 18 pont Vettel 25 pontja mellett.

22. kör: Perez feladja. Vettel közben megint gyorsabb köröket fut. Legjobb első szektor. A SkySports szerint Grosjean gumijai még mindig tökéletes állapotban vannak.

21. kör: UNCSI.

19. kör: Vettel leggyorsabb kör. VETTEL (1) 9,2 ALONSO (3)

19. kör: Perez már cserélt egyszer, most mégis durrdefektet kap. Ricciardo első szárnya volt. Pereznek ez kb. ennyi mára. Pontot nem fog tudni szerezni.

19. kör: úgy tűnik, a gumikopás nem lesz kérdés. A keverékek nagyon sokáig bírják. Tegnap tehát ez derülhetett ki az időmérőn: a gumik sokkal többet bírják, mint gondolták.

18. kör: a köridők elkezdtek nőni. Ha nem tudják a 25. körig kihúzni, akkor az élen járók kétszer kell majd cseréljenek. A két McLaren viszont gyorsul. Saját legjobb köreiket futották a 17. körben.

16. kör: Maldonado, Grosjean és Senna, hármas csata. Csodálatos. Indiának megvan az a varázsa, hogy az autók nagyon közel tudnak egymáshoz kerülni. Csodás.

16. kör: Vettel, Webber és Alonso adott időket futnak, mindenki más sokkal gyengébbeket. Alonso talán azt tudja elérni, hogy egy Vettel-DNF esetén mégis VB-t nyerjen.

15. kör: Vettel 16o kör óta vezet!! Azóta, amióta Hamiltont Szingapúrben megelőzte.

14. kör: néhány körös sanyargatás után Hülkenberg megelőzi Perezt. Nyolcadik helyen van, a futottak még kategóriában a legjobb, de Raikkönenig még 6,5 másodperce van.

13. kör: Webber egyszerűen tökéletesen játssza a másodpilóta szerepét. Vettel és Alonso között van. Az első három körideje most ismét hasonló. VETTEL 3,6 WEBBER 4,7 ALONSO 5,8 HAMILTON.

12. kör: úgy tűnik, Raikkönen, ahogy kis szabad teret kap, Red-Bull szintű időt képes futni. Button és Massa tartják vissza.

11. kör: Vettel egyre jobb. 1.31,695, az egyedüli, aki 1.32 alatt köröz. Ez megint egy teljes Vettel-dominancia lehet. Úgy tűnik, a Red Bull egyszerűen megállhatatlan.

1o. kör: VETTEL 3.2 WEBBER 4.4 ALONSO 3.8 HAMILTON 2.3 BUTTON O.8 MASSA O.7 RAIKKÖNEN

9. kör: Vettel az első szektorban tud tizedeket nyerni most, középső szektor egyforma, harmadik szektorban megint tizedeket nyer.

7. kör: úgy tűnik, a McLaren rosszul állította be a 7-es sebességet. A motor 7-esben korlátozódik a DRS-zónában. Ezért nem tud Button előzni sem, és védekezni sem tudott. A Ferrari viszont egészen jól eltalálta.

6. kör: a hatodik körben Alonso a leggyorsabb. 1.32,293, Vettel 1.32,481.

6. kör: Alonso tempója nem sokkal gyengébb, mint a Red Bulloké. Két tized veszteség Vettellel szemben. Ez azért egészen tartható, és még a Red Bullok ellen fordulhat.

4. kör: Button, Hamilton és Alonso hármas csatája zseniális volt. A visszajátszáson látszik, hogyan kapkodja Alonso a fejét a két tükör között, Button bal oldalon volt, Hamilton jobb oldalon.

4. kör: Alonso DRS-zónában megelőzi Buttont! Kérdés, el tud-e húzni a brit elől.

3. kör: VETTEL 2.1 WEBBER 2.8 BUTTON O.4 ALONSO 1.4 HAMILTON

3. kör: Alonso félig megoldotta a McLaren problémát. Viszont Button harmadik helyének nem örülhetnek a Red Bullnál. Button közismerten jól bánik a gumikkal. Ha a technika engedi, akkor néhány kör múlva fel fog gyorsulni.

2. kör: Massa közelít Hamiltonhoz. Raikkönen Massához. Tavaly Hamilton és Massa csúfosan ütköztek.

2. kör: Vettel máris elhúz. Webber is. Vettel előnye 1,7 másodperc.

RAJT: Vettel elsőnek fordul be. Button fel harmadikra. Hamilton a második kanyarban. Alonso megelőzi mindkét McLarent? Button az egyenes végén elsőként kanyarodik be, Hamilton vissza kell vegyen!! Végül Button 4, Alonso 4, Hamilton 5.

RAJT: Hamilton rádiója gyengén megy. Ájjáj.

KEMÉNY: Grosjean, Schumacher, Ricciardo és Kobayashi kemény keveréken. Mindenki más lágy keveréken.

ELŐZETES: Raikkönen elrontotta szombati beállításait, szerinte ezért lett csak hetedik. Az a baj, hogy Raikkönen valahogy nem tudott az előző versenyeken komoly teljesítményeket nyújtani.

ELŐZETES: még mindig egy kiállásos taktikáról beszélnek a kommentátorok. Szerintünk a két kiállás a menő.

SZÉL: irányt váltott és a sebessége csökken. Lehet, hogy rosszak lesznek a beállítások?

ELŐZETES: nem tudjuk: vagy egy holtunalmas verseny lesz, vagy egy teljesen kaotikus. De nem közepes, valahogy ebben biztosak vagyunk.

PONTOK: Vettel előnye Alonsóval szemben 6 pont. A Red Bull a Ferrarival szemben 77 pontos hátrányban.

ELŐZETES: figyeljünk még oda Bruno Sennára. Senna 13. helyről indul, viszont eddigi hétvégi teljesítményéből kiindulva a brazil sokkal előrébb végezhet még vasárnap.

ECCLESTONE: New Jersey kiesése egy Francia Nagydíjjal helyettesíthető. Tárgyalások előrehaladott fázisban.

ELŐZETES: ma a gumik kulcskérdést jelentenek. Szerintünk befolyásolni fogja a verseny kimenetét. Nem lesz egy békés, kiszámítható verseny ilyen szempontból.

ELŐZETES: a rajtnál figyeljünk arra, hogy Hamilton mit tud Vettel mögött csinálni, illetve Alonso és Massa hogyan rajtolnak. Massa közismerten a legjobb rajtoló a mezőnyben.

ELŐZETES: Eric Boullier cáfolja azokat az érveket, hogy a Lotus csapat tulajdonost váltana.

ELŐZETES: egy kis vicces jelenet, Ferrarikkal, a 2008-as Szingapúri Nagydíjon. Raikkönen akkor sem volt idegesebb.

http://www.youtube.com/watch?v=tNJSlgQjMQY&feature=endscreen&NR=1

ELŐZETES: Alonsónak mindenekelőtt a két McLarennel kell megbírkóznia. Massának Alonsóval. Raikkönennek a Lotussal. :)

ELŐZETES: a mezőny ezúttal kivételese büntik nélkül indul. Senki nem kapott visszasorolást a rajtnál.

http://www.youtube.com/watch?v=6wXR5tjODIM

ELŐZETES: Felipe Massa tavaly Indiában összekoccant kicsit Hamiltonnal, Mr. Bean (Rowan Atkinson) nagy “örömére”.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.