ABU DHABI: szerintünk Vettelé lesz az első rajtkocka

Az Abu Dhabi Nagydíj az idényben sajátos futam, ugyanis az egyedüli, amely napfényben kezdődik és sötétségben fejeződik be. Ez azért különlegesen fontos, mert a futam lezajlása alatt (és egyébként a szombati időmérő alatt is) a pálya hőmérséklete erős tempóban hűl le, ami a gumitaktika szempontjából sajátos kihívás elé teszi a teljes száguldó cirkusz mezőnyét.

A péntekek mindig teszteléssel telnek el, ezért is hívják őket szabadedzéseknek. Viszot mégis látható egy-egy tendencia már akkor is, ha csak az eredményeket nézzük meg.

Az Abu Dhabiban futott első két szabadedzést követően az a benyomásunk támadhat, hogy a (meglepetésre) a McLaren jár az élen. Bár a délutáni második szabadedzés végére Sebastian Vettel mégis a tabella élén zárt, a legjobb időt csak a szabadedzés utolsó részében futotta meg, addig a McLaren végig dominált.

A pilóták elmondása szerint az első edzésen a legtöbben egy-egy új alkatrész kipróbálásán dolgozott, vagy eltérő aerodinamikai csomagokat tesztelgetett, míg a második szabadedzés volt az, amelyeken a gumikopás, illetve a lágy és közepes keverék viselkedését próbálták ki.

A második edzés eredményei azt tükrözik, hogy egy gyors körön a lágyabbik keveréken ki a legjobb. Ennek alapján a szombati időmérőre nézve igen érdekesen alaulnak az erőviszonyok. A Red Bull és a McLaren között a párharc erős, ismerve Sebastian Vettel renkívli tehetségét arra számítunk, hogy ha nem hibázik, behúzza ismét az első rajtpozíciót a vasárnapi futamra. A németnek ugyanis megvan az a tehetsége, hogy időmérőn még az utolsó pillanatban is elő tud venni 2-3 tizedet a semmiből. Viszont a McLaren erős vetélytárs lesz, és nagyon sokat számít az is, hogy Mark Webber hol kezdhet majd vasárnap.

A Ferrari most nagyon kényelmetlen helyzetben van. Ha sikerül is a McLarennek a Ferrari fele hátratolni a Red Bullt szombaton, majd a vasárnapi versenyen is, úgy tűnik, a teljes forgatókönyvbe még a Lotus is beleszólhat. A Lotus jellemzően nem megy jól egy körön, így általában a rajtpozícióik is gyengék szoktak lenni. Most viszont a pénteki második szabadedzésen Grosjean 5., Raikkönen pedig 6. helyen végzett, mindkét Ferrarit megelőzve. Ha Alonsóéknak még a Lotusokkal is harcolniuk kell, akkor a Red Bull és Vettel elérhetetlen maradhat. És ha ezen a hétvégén Vettelnek sikerül mondjuk 20 pontos előnyre szert tennie, akkor még úgy is meglehet az idei VB-hogy az utolsó két futam egyikén nulláz.

Érdekes lesz tehát azt figyelni, a szombati időmérő kit ki közé, elé vagy mögé tesz. Az majdnem tényként könyvelhető el, hogy az első nyolc helyért a négy top csapat pilótája küzd, ebbe legjobb esetben is véletlenek, technikai malőrök szólhatnak bele.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.