FACE-TO-FACE: versenyek, 18. forduló

RED BULL
Verseny:  VETTEL 13-5 WEBBER
Sokan úgy gondolhatták, 24. helyről nem lehet előre törni. Azonban Vettel, okos taktikával, a biztonsági autók szerencséjével pódiumra tudta verekedni magát. Zseniálisan vezetett, kihasznált minden alkalmat. Talán egy negyedik hely lett volna reálisabb, ha Hamilton nem esett volna ki.

MCLAREN
Verseny:  BUTTON 8-10 HAMILTON
Ez a Hamilton futama kellett volna legyen. A technika azonban megint felmondta alatta a szolgálatot, pedig addig a pontig dominánsan vezetett. Buttoné a pont, aki stabil, eléggé agresszív futamot vezetett, végül Vettel előtt kellett feladja a pódiumot.

FERRARI
Verseny:  ALONSO 16-2 MASSA
Alonso végig sokkal előrébb járt, mint csapattársa. Alonso még a futamgyőzelem közelében is járt, de végül nem volt valós esélye erre. Alonso csapaton belül abszolút dominál.

LOTUS:
Verseny:  RAIKKÖNEN 15-3 GROSJEAN
Abu Dhabi meghozta a várva várt első Lotus futamgyőzelmet. Raikkönen Hamilton lerobbanásának pillanatától kezdve átvette a gyeplőt. Csapattársa végül balesetben esett ki, de nem saját hibája miatt. Grosjean már az első körben is ütközött Rosberggel, akkor durrdefektet kapott. Grosjean versenye egy nagyobbacska küszködés volt. A pont a Raikkönené.

MERCEDES:
Verseny:  SCHUMACHER 9-9 ROSBERG
Rosberg egy igen ijesztő baleset nyomán esett ki, mikor belefutott Karthikeyan hátába. Végül senkinek nem lett baja. Schumacher is durrdefekten esett át. Sokat harcolt, de végül csak 11. helyen végzett, pont nélkül. Csapaton belül a pont mégis az övé.

SAUBER:
Verseny:  KOBAYASHI 9-9 PEREZ
Perez nagyon jó versenyen lehetett volna túl, azonban a Webber-di Resta-Grosjean balesetet a versenybírák szerint ő váltotta ki, emiatt büntetést kapott, végül 15. helyen végzett. Kobayashit ezzel szemben alig láttuk a képernyőn, mégis hatodik helyen végzett. Ezzel a Sauber további pontokat hozott a Mrcedesen. Kobayashié a pont.

WILLIAMS:
Verseny:  MALDONADO 8-10 SENNA
A Williams testületileg talán a legjobb versenyén van túl. Pastor Maldonado végig egészen jó tempóval teljesítette a köröket, míg Bruno Senna első körös incidenseken is túltéve magát hozta végül fel a második autót nyolcadik helyre úgy, hogy az utolsó körökben Massát is sokáig gyomrozta. Maldonado a hétvége jobb szereplője, de az összteljesítmény is zseniális volt.

FORCE INDIA:
Verseny:  DI RESTA 9-9 HÜLKENBERG
Hülkenberg versenye az első kanyarban ért véget. Di Resta sokat harcolt, végül pontot is szerzett.

TORO ROSSO:
Verseny:  RICCIARDO 12-6 VERGNE
A Toro Rossókat sem láttuk sokat a képernyőkön, végül Ricciardo egy pontot szerzett. A legmarkánsabb pillanat talán az volt, mikor Ricciardo befékezett Vettel előtt, aki elvitte a DRS-jelzéses habszivacsot a pályán.

CATERHAM:
Verseny:  KOVALAINEN 10-8 PETROV
Kovalainen 13. helyen végzett, idei legjobb helyezése volt a mai. Ennek oka a sok kiesés is, de a Caterham is jól szerepelt. Petrov ezzel szemben gyengén szerepelt, csak 16. lett, utolsó előtti pilóta, aki ma végezni tudott.

MARUSSIA:
Verseny:  GLOCK 12-6 PIC
Pic fel kellett adja a versenyt. A pont tehát a Glocké.

HRT:
Verseny:  DE LA ROSA 15-2 KARTHIKEYAN (egy versenyen nem indultak)
Karthikeyan egy nagyon ijesztő balesetet okozott akaratán kívül, Rosberg félig a hátába futott bele.

 


A hozzászólások le vannak zárva.