Időmérő: 60 perc alatt az austini pálya körül

Trükkös amerikai pályán kerülhet sorra az idény utolsó előtti időmérője. Ezen a hétvégén először kerül nehézterheléses terhelés alá a nemrég befejezett és használatra átadott austini Circuit of Americas.

A három szabadedzésen leginkább a Red Bull csapat pilótái domináltak, de szombatra fokozatosan elolvadt a követők szembeni köridő-előny, így talán mégis egy kiegyensúlyozott kvalifikációra számíthatunk.

Első szabadedzés eredmények

Második szabadedzés eredmények

Harmadik szabadedzés eredmények

A Red Bullt a leginkább a McLaren szorongathatja meg, míg Fernando Alonso nyilvánosan is kijelentette, hogy egy harmadik hellyel már igen elégedett lenne. A Lotusok nincsenek formában, viszont átlagnál jobban szerepelnek a Marcedesek, tehát akár dupla Top10 helyezést is láthatunk tőlük.

A hétvége ízesítését azok a pilóták adhatják, akik szintén formában vannak, de már elvesztették lehetőségüket, hogy VB-címre vadásszanak. Hamilton és Raikkönen nagyon jó morállal kezdik a hétvégét. A brit ki is jelentette, alig várja, hogy egyszerűen csak körözhessen, versenyezhessen. Ezzel szemben Raikkönen a szezon és az új Lotus összességében első győzelmével érkezhet Abu Dhabiból. Őket sem, de Buttont sem fogja az érdekelni, mi van a világbajnoksággal, ők csak győzelemre fognak hajtani. Hamilton, Webber és Raikkönen között elméletileg még harc van a harmadik helyért, de az nem igazán érdekli az ex-világbajnokokat. Ha már nincs idén VB-cím, akkor legalább futamgyőzelmek legyenek.

Az amerikai pálya igen hosszú és izgalmas, 20 olyan kanyar tarkítja, amelyek között minfenféle típusút találunk. A 3-10-es szekvencia a japán pálya kanyargós részét is felülmúlja. A rajtcél egyenes emelkedő fékzónája, és a hátsó egyenes kiváló előzési pontot jelentenek. A szabadedzéseken többször is hallható volt, a motrok a maximális turációig jutottak.

Amire viszont kiemelten érdemes figyelni, az a rajtcél egyenes előtti utolsó előtti, 19-es kanyar. A pilóták között jóformán mindenki járt legalább egyszer a pálya mellett. Mivel a Pirelli – ők is beismerték tévedés volt – kemény és közepes keveréket vittek az Egyesült Államokba, ráadásul elég húvös idő van, a pilóták nem tudják felmelegíteni időben a kerekeket. A 19-es kanyar pedig az a hely, ahol ha nincs tapadás, könnyen aszfaltozott bukótérbe lehet jutni. Ez az időmérőre jellemző helyzetben, amikor AZ egy tökéletes kör számít, a tündöklés vagy bukás helyszíne lehet.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.