Ismét Brazíliában dől el az F1-világbajnok

Emlékeztek, mikor a 2007-es világbajnokságot Kimi Raikkönen a Brazil Nagydíjon szerezte meg? Akkor is utolsó futam volt a szezonban. A verseny tele volt izgalommal. Például mikor Hamilton váltója nem találta a sebességet az első körökben…

Ez semmi. Emléketek, mikor Felipe Massának egy célegyenesen múlt, hogy világbajnoksága legyen 2008-ban? A brazil futam akkor is az utolsó volt. Az akkori brazil káoszban néhány körrel a verseny vége előtt szakadt le az eső, Timo Glock pedig úgy döntött, száraz gumin marad a pályán, aztán Lewis Hamilton az utolsó célegyenes előtt előzte le a németet, ezzel megszerezve azt az ötödik helyet, amire szüksége volt, hogy első maradjon az összetett állásban. Massáéknál eleinte örültek, a VB-öröm viszont mintegy 10 másodpercet tartott.

Német kommentárral.

Bár most úgy tűnhet, sokkal dominánsabb a Red Bull és Sebastian Vettel, mint volt akkoriban bárki, az esőt most is beharangozták a hétvégére. Úgyhogy sose zárd ki a Ferrarit az egyenletből. Fernando Alonso olyan higgadtsággal nyilatkozott a hét közepén saját esélyeiről, mintha ő, és nem ellenfele vezetne 13 ponttal az összetett állásban. Az tény, a Ferrarinál elkezdték a hétvége pszichológiai harcát, és ők is kell azok legyenek, akik mindent megtesznek azért, a Red Bull kibillenjen saját egyensúlyából.

A brazil pálya régi, ezért igen hullámos, az autókat mindenféle formában megviseli. Ráadásul a pálya régisége miatt nedves körülmények között a dolgok még kiszámíthatatlanabbá válnak, lazán lehet itt úszkálni, pörögni, homokágyban végezni, számos csapda áll a pilóták előtt.

Lewis Hamilton utolsó versenyét futja a McLaren színeiben. A brit a szezon végére összeszedte magát, kiváló morállal rendelkezik, és úgy tűnik, a McLarennek is sikerült túllépni a számos technikai gondon, ami minden valószínűség szerint az idei egyéni és csapat világbajnoki címet is elvette tőlük. Hamilton a formula1.com-nak azt nyilatkozta, a futamgyőzelem lenne méltó búcsúzás régi csapatától.

Az időjárás-jelentés jelenleg az mondja, pénteken csodálatos napos idő lesz, szombaton még napos lesz, 33 fokkal, de már a felhők is megjelenhetnek az égen. Vasárnap viszont 20 fokra csökken a levegő hőmérséklete, és majdnem biztos, hogy esőnk is lesz. Tökéletes kombó ahhoz, hogy végigizgulhassuk az idei húszadik nagydíjat.


A hozzászólások le vannak zárva.