KÍNA, első nap: semmi meglepi

Már azon lehet lassan nevetni, hogy az időjárás-előrejelzések megint esőt mondanak vasárnapra, úgyhogy szevasz az erőviszonyoknak, ismét. Fernando Alonso dörzsölheti kezét, megvariálhatja a Ferrari ismét a futamot.

Péntek sem volt ennél konkludensebb. Délelőtt esett, délután már száraz volt, de szokatlanul hideg, így nem alakultak ki az ideális forróbb viszonyok az autók erőjének teszteléséhez.

Ismét Mercedes-dominancia, délelőtt még Lewis Hamilton vert rá egy másodpercet mindenkire, míg délután Michael Schumacher megmutatta, a Mercedes szárnyait nem hiába akarják szabályon kívül helyezni a riválisok, és első helyen végzett. A versenytempó a probléma inkább a hétszeres világbajnoknál, az edzéseken eddig is megmutatta. Neki akár még egy első rajtsor is összejön.

A Red Bull autói határozottabbnak, erősebbnek mutatkoznak. Ami érdekes volt, hogy Vettel és Webber két különböző típusú autót próbált pénteken. Vettelel a tesztidőszakos kasztnit próbálták, Webber az első két futam szerelésével körözött. Erre a különbség egyszer tizedmásodperc alatt, másodszor pedig alig két tized fölé kúszott. Nehéz döntés.

Szemet fogott ismét a Sauber-Mercedesek teljesítménye. Így kell ezt tenni. Első edzésen 4-5. hely jött össze, a másodikon kissé hátracsúsztak, de még így is átlagon felüli a teljesítményük. Érdekes, hogy Kobayashi Kamui kétszer is legyőzte csapattársát.

Talán-talán érdemes odafigyelni: délután Jenson Button hatodik volt, de ő keményebb keveréken futotta legjobb idejét, tehát néhány tized még az opciós keverékben ott van számára is. Na de Kobayashi is keményen volt hetedik…

Ha tippelni kellene, megint Hamiltonra tenné le ez a blog a voksát, ami az első rajtkockát illeti. Az edzésen legalább jó idő lesz.


Tags: , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.