KÍNAI ELEMZÉS: a Mercedes rákapcsolt, a McLaren konszolidál.

UPDATE-ELJÜK..

Mindenekelőtt talán azt érdemes kihangsúlyozni, hogy nagyon hajszálnyi különbségek választják el a csapatokat. Bár a végeredmény szerint azt lehetne gondolni, a McLaren elporolta a Red Bullt, vagy a Ferrari katasztrófális volt, a verseny valósága nem ezt mutatja.

Az igazi meglepetést a Mercedes okozta. Leszámítva azt, hogy Michael Schumacher az egyedüli pilóta, akinek fel kellett adnia a versenyt, nem lehet tudni pontosan, hogy egy rosszul feltett jobb hátsó kerék, vagy valami egyéb műszaki hiab miatt, minden tökéletesen ment. Első sorban indultak mindkét versenyzőjükkel, Nico Rosberg pedig gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott, cak néhány körig nem vezetett, de ez eltérő kerékcsere-taktikák miatt volt.

A gumicsere-taktikák miatt, amelyek csapatról csapatra változtak, nagyon sok előzést láthattunk, sokszor a számítógépes adatokkal együtt nyomonkövethetetlen volt , a verseny kifejezetten érdekessé vált emiatt. Nagyrészt mindenki rosszul járt, aki arra bazírozott, hogy majd kevesebb kiállással esetleg időt tud nyerni.

Viszont kivételek is voltak. Vettel, aki adott pillanatban 14. is volt a rajt után, végül két kiállással összehozta az ötödik helyet. Zárójelben azért meg kell jegyezni, hogy öt körrel a vége előtt még második volt, viszont a kopás miatt mind Button, mind pedig Hamilton és Webber is megelőzték. Tehát jó is volt, rossz is. Akinek igazán sikerült a két kiállás, és ez az igazi meglepetés, az éppen a Mercedes. Nico Rosberg kétszer cserélt csak, viszont idén először a német autó nem fogyasztotta el a kerekeket, a lágy keveréket is csak 14 kör után cserélték le a Mercedes boxban, a múlt verseny utáni három hétben tehát óriásit fejlődtek.

A keréktaktikák abszolút vesztese Kimi Raikkönen volt, aki úgy gondolta, a kemény keverék kibír 27 kört. A 47. körben még második volt, az 50. körben pedig 13. Elképesztő volt, ahogy kanyarról kanyarra vesztette el a helyeket. Végül 14. helyen végzett.

Érdekes lehetett volna a verseny vége és a 2 és 3 cserés taktika harc,a azonban az egyedüli igazi esélyes Rosberg megfogására, Jenson Button a harmadik boxkiállásnál túl sokat állt bent (az anya nem ment rá a bal hátsó kerékre), ezzel pedig éppen annyit vesztett, hogy visszakerült forgalomba.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.