BAHREIN: Lesz, kiszámíthatatlan lesz, meleg lesz és napos

BAHRAIN GP

BAHRAIN GP

Az eddigi legkiszámíthatóbb időjárású nagydíj-hétvégée elé nézünk, még a laikusok is meg tudják mondani, hogy meleg lesz, napos és száraz. Ennyit tudunk erről a hétvégéről.

Mást azonban nem sokat. A szezon első három futamában három csapathoz tartozó három különböző pilóta nyert, ebből kettőt (Fernando Alonsót és Nico Rosberget) meglepetésként tartanak számon.

További pikantéria, hogy mind az él-, mind a középmezőnyben igen kis különbségek tapasztahatók. Ez az edzésre is érvényes, viszont a versenyben sokszor fordulnak olyan pilóták is meg az élbolyban, akik középmezőnyösöknek számítanak.

Bár ez már néhányszor leíródott idén, talán Bahrain lesz az, ahol igazán megmutatkoznak az erőviszonyok. először azrt lehetett gondolni, Malajzía lesz az, de ott esett. Aztán azt gondoltuk, Kína lesz az, ott meg kerékcserék miatt jelentős káosz alakult ki.

A legbizakodóbb talán mégis a Mercedes csapat lehet, nemcsak Nico Rosberg, hanem a továbbra is a világbajnokság-rekorder Michael Schumacher is. Míg az első két versenyben csak az időmérőkön tudtak remelekni, Kínában végre összejött: a szürke nyilak nem ették meg kerekeiket, sőt, két gumicserés taktikán is gyakorlatilag rajtcél-győzelmet arattak. Teljes siker.

A nyilatkozatok és előrejelzések alapján talán a Red Bull erősödni fog ezen a negyedik hétvégén. Sebastian Vettel visszatér autója újabb verziójához, miután múlt hétvégén ő és Mark Webber eltérő kasztnival futottak. Az ausztrál pedig egyértelműen jobban teljesített.

Egy józan tipp viszont még mindig azt diktálja, hogy a McLarent tartsuk a legesélyesebbnek. Pilótáik nagyon magabiztosak, stabilak, gyorsak, az autó kitűnően viselkedik, és az utóbbi két futamon inkább a konjunktúra billentette őket ki a vezető szerepből: esőben hátulról eltrafált indiai, hirtelen lehűlő pálya, kicserélendő váltóból származó büntetés.

A Lotus-Renault-ot meg mindig megemlítjük, mert mindig jónak látszanak, aztán mindig csak szinte jön össze. Továbbra is úgy gondoljuk, a Lotus erős autó a mezőnyben, benne van a dobogós hely, csak össze kell jól hozni egy versenyt. Aztán lehet, hogy a nyolcadik futamnál mar örökös wannabe-ken tituláljuk csak majd őket.

A Bahrain-i pálya kerékfaló, a meleg pedig rátesz egy lapáttal. Ugyanaz a két meglepetéspilóta azt nyilatkozta, a hétvége nem lesz kedvező egyikük számára sem, a Ferrari köztudottan küszködik az autóval, Rosbergéket pedig Kínában lehet, hogy a hűsebb időjárás mentette ki.

Van még a közbiztonság kérdése is, ami miatt utolsó pillanatban vált véglegessé a hétvége megszervezése. Tavaly emiatt már elmaradt a Bahraini Nagydíj. De ezzel a kérdéssel nem akarunk túl sokat foglalkozni.

Bármi is legyen, ismét izgalmas bár talán kevésbé kaotikus hétvége elé nézünk. Mi nagyon várjuk :)

 


Tags: , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.