BAHREIN: pénteki edzések: Hamilton délelőtt, Rosberg délután végzett az élen

Bahrain Practice 1

Lewis Hamilton és Nico Rosberg kerekedtek felül a pénteki bahraini szabadedzéseken. Míg a McLaren pilóta délelőtti teljesítménye nem rugaszkodott el annyira a mezőtől (Sebastian Vettel mindössze három tizeddel maradt el), addig a délutáni körözést követően a végeredmény 4,5 tizedes elrugaszkodás mutatott.

Mindkét edzésen az előző hétvégi szabadedzésekhez mérten jól teljesítettek  Red Bull Renault pilótái, délelőtt Sebastian Vettel, délután pedig Mark Webber végzett a második helyen. A német pilóta visszatért az újabb fejlesztésű autóverzióhoz, és talán eltalálta a szükséges beáll0tásokat is, viszont úgy nyilatkozott, nem ezen a hétvégén sem ők a favoritok.

Bahrain Practice 1

Nézve a két tabellát talán érdekesnek tűnhet a délelőtt önmagukhoz képest kiválóan teljesítő Force India pilóták teljesítménye, amit egy délutáni nullázás követett. A délutáni edzésen logisztikai okok miatt hivatalosan is bejelentették, nem vették részt.

A McLaren pilótái nem teljesen vannak megelégedve saját autójuk performanszával, a pilóták és csapat nyilatkozatai szerint intenzív adatelemzés lesz éjszaka, hogy elkapják a hétvégére a megfelelő beáll0tási irányt.

Az évkezdés meglepetés Sauber-csapata tűrhetően teljesített, Kamui Kobayashi a TOP10 közepén mozgolódott, Sergio Perez kicsit gyengébben teljesített.

Az indiai csapat sajnos politikai helyzethez kötődő incidensbe is bekeveredett, ami csütörtökön történt az arab ország fővárosában. A csapat egy technikai autója mellett Molotov-koktél robbant, és emiatt egy közvetlen alkalmazott, és egy beszállító cég alkalmazottja is úgy döntöttek, hazautaznak.

Abban viszont nagyrészt minden csapat egyetért, hogy a gumikopásra vigyázni igazi kihívás lesz az arab hétvégén, ugyanis a Pirelli abroncsok hamarabb használódnak el, mint amire a versenyzők és stábjaik számítottak.

A futtotak még kategóriában a Lotus közepesen autózott első nap, a Williams-Renaultok pedig először közepesen teljesítettek, délután pedig a gyengék közé keveredtek.

Bár péntekről szombatra a szerelők még képesek kisebb csodákra, érdekes módon most először egy Mercedes elsőségre tippelünk, Rosber a legnagyobb esélyes. Schumacher, Hamilton, Button, Webber és Vettel harcolnak majd az első három sor további helyeiért, és sose lehet tudni, egy kamikaze japán pilóta mikor szúrja be magát a “nagyok” közé.

Idpmérő edzés szombaton élő kommentben 14 órakor. A verseny vasárnap 15 órakor.


Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

A hozzászólások le vannak zárva.