KANADAI NAGYDÍJ: vasárnap az idei VB valós harcát láthatjuk

Egyre jobban kiismerik a csapatok a gumik viselkedését (a zárójel az, hogy a lágyat használhatták idén a legtöbbet, a szuperlágyon pedig a gyártó nem módosított tavalyhoz képest semmit.

A hétvégét tekintve továbbra is úgy látjuk, a Ferrari, a Red Bull és a Force India a hétvége feltörekvő csapatai, de a McLarent és a Mercedes gyári istállót sem írjuk le teljesen.

A bukaresti idő szerint este 9-kor kezdődő verseny várhatóan végig napos és nagyon meleg körülmények között zajlik majd le, ami egyet jelent azzal is, hogy tavalytól eltérően garantáltan nem látunk négy órás maratoni közvetítést a tévében.

Gumik tekintetében van némi kérdőjel arra vonatkozóan, hogy mennyit is bírják majd a különböző keverékek. A Pirelli pénteken még azt nyilatkozta, ha hűvös idő maradna, akkor a kanadai futamot egy bokszkiállással is teljesíteni lehetne. Viszont a forrósággal nem tudni pontosan, hogy fognak a lágy keverékű gumik viselkedni, és a péntek délutáni szabadedzés a hűvös, esőbe hajló időjárása ködben tartotta a csapatokat. Mindenesetre valószínűnek tartjuk a két kiállásos taktikákat, és mivel Kanadában lehet előzni, a bátrabbak akár három kiállással is megpróbálkozhatnak.

Mi azért szeretnénk minél több autót három kiálláson látni, mert ezek akkor nem fognak gumit spórolni, vagyis sok előzést láthatunk majd.

A rajt után mindenképpen arra érdemes arra figyelnünk, hogy az első helyezett pilóta el tud-e a mezőnytől húzni, ez már az első körökben meghatározhatja a győzteseket.

A poén kedvéért szintén ajánljuk figyelmetekbe Kimi Raikkönent. Volt még egyszerúgy, hogy 12. helyről indult, Sebastian Vettel elsőről, meleg volt, sütött a nap, és aztán Raikkönen szinte leelőzte az első helyért a német pilótát. de ez inkább csak remény, mint valós lehetőség.

Nem merünk tippelni, de Vettel és Hamilton közül kerülhet ki a győztes. Szerintünk az lesz, aki elsőként jön ki a kanadai pálya első körének második kanyarjából.

 


A hozzászólások le vannak zárva.